1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MHP'li Uçar: 'Seyhan Belediyesi Sarıhamzalı İşçi Konutları'na tek bir çivi çakılmadı
MHP'li Uçar: 'Seyhan Belediyesi Sarıhamzalı İşçi Konutları'na tek bir çivi çakılmadı

MHP'li Uçar: 'Seyhan Belediyesi Sarıhamzalı İşçi Konutları'na tek bir çivi çakılmadı

Uçar'dan Akay'a: Adanalı ve Seyhanlı vatandaşların gelirlerinin bu şekilde heba edilmesine izin vermeyeceğiz

A+A-

Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi ve MHP Grup Başkanvekili Şehmus Uçar, Seyhan Belediyesi tarafından 2018 yılında başlatılan Sarıhamzalı İşçi Konutları'nın önünde video çekerek, inşaatlarda hiç bir ilerleme kaydedilmediğini ifade etti.

Zeydan Karalar'ın Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde Seyhan Belediyesi personellerine duyurduğu, 11 Kasım 2018'de başvuruların alınmaya başlandığı konut projesinde 120 metrekare brüt 2+1 ve 149 metrekare brüt 3+1 olarak tasarlanan konutlarda dikkat çeken başvuru şartları arasında Seyhan Belediyesi personeli olma ve başvuruda bulunacak personel ve birinci derece yakınlarının konut ve/veya konut yapabilecek arsasının bulunmaması yer alıyordu. 

yarim-kalan-projeler-tamamlaniyor-2-1.JPG

Kura çekme yöntemiyle hak sahiplerinin belirleneceği konut projesinin detaylarında, "2+1 konutların satış bedeli 135.100,00TL, 17.500,00TL. peşinat, geri kalan miktar 120 ay sabit eşit taksitlerle 980,00TL aylık olarak ödenecektir. 10- 3+1 konutların satış bedeli 167.080,00TL.olup, 25.000,00TL. peşinat, geri kalan miktar 120 ay sabit eşit taksitlerle 1.184,00TL. aylık olarak ödenecektir." denilmişti.

31 Mart 2019 yerel seçimlerine kadar tamamlanamayan projede, inşaat sektöründe yaşanan ekonomik krizin sebep gösterilmiş ve dönemin Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olması sonrasında partilisi Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay 20 Şubat 2020 tarihinde basın kuruluşlarında gönderdiği bültende "Proje kapsamındaki Çerçi konağının restorasyonu ile Akkapı Spor Kompleksi ve Sucuzade sağlıklaştırma projeleri de tamamlandı. Önceki dönem başlanan Akkapı çok amaçlı sosyal tesisinin tadilatı, Şakirpaşa Spor Kompleksi, Söğütlü Spor tesisi onarımı, Demet Evler Spor tesisi ikmal bölümü,  Sarıhamzalı İşçi Konutları ve Hanedan Kültür Merkezi inşaatlarının da tamamlanması için yoğun çalışmamız sürüyor. İlave yapacağımız projelerimizle Seyhan’da konforlu yaşam alanları oluşturmaya devam edeceğiz." şeklinde beyanat vermişti.

MHP Seyhan Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Şehmus Uçar, Akay'ın göreve gelmesinin üzerinden 1 yıl 3 ay gibi bir süre geçmesine rağmen inşaatta ilerleme kaydedilmediğini bir video ile kamuoyuna duyurdu.

Uçar, 2018 yılında 3 Milyon 100 bin lira ile kamulaştırılan 2 etaptan oluşan ve toplamda 360 daire yapılacak projede başvuru sayısının bugüne kadar 25'de kaldığını, Zeydan Karalar'ın proje ile ilgili bir şey yapmadığı gibi partilisi Akif Kemal Akay'ın da projeye tek bir çivi çakmadığını belirtti.

Ayrıca Uçar, inşaatla ilgili yaptığı açıklamanın devamında, "'İşçi dostu olarak kendini tanıtan ve emekçinin yanındayız' şeklinde beyanat veren CHP'li Seyhan Belediye Başkanı'nı Akif Kemal Akay'ın, Adanalı ve Seyhanlı vatandaşların gelirlerinin bu şekilde heba edilmesine izin vermeyeceğiz" ifadeleri dikkat çekti.

İşte o video:

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.