1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mustafa İslamoğlu Adana’ya geliyor
Mustafa İslamoğlu Adana’ya geliyor

Mustafa İslamoğlu Adana’ya geliyor

Mustafa İslamoğlu, Mazlumder Adana Şubesi'nin konuğu olarak Adanalılarla buluşacak.

A+A-

Mazlumder Adana 2023 yılı kapsamında faaliyetlerine devam ediyor.

Mazlumder Adana Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, yazar Mustafa İslamoğlu İnsan Hakları Okulu'nun 5. hafta konuğu olacak.

İslamoğlu'nun "Geçmişten Günümüze İslam Dünyası'nda İnsan Hakları" ana temalı konuşması 14 Ocak 2023 saat 14:00'te gerçekleştirecek.

0dcaa20e-5ff5-4069-bbbc-04d55360128d-001.jpeg

Mustafa İslamoğlu kimdir?

Kayseri Yüksek İslâm Enstitüsü'nde ve Kahire El-Ezher Üniversitesi İslam hukuku fakültesinde okudu. El-Ezher'deki eğitimini tamamlamadan bıraktı. İlk makaleleri 1980'de Milli Gazete'de, 1982-83 yılları arasında Yeni Devir gazetesinde yayımlandı. Mustafa İslamoğlu'nun şiirlerinden oluşan ilk kitabı "Heyelan", 1987 yılında Aylık Dergi Yayınları tarafından yayımlandı. 1989 yılında ise İslâmî hareket önderleriyle yaptığı sohbetleri "Öncülerle Konuşmalar" adı altında kitaplaştırıldı. 1993 yılında İslâm düşüncesinin oluşum ve değişim sürecini ele alan "İman" adlı kitabını yazdı.

mustafa-islamoglu1-vddu-cover-jpg.webp

Anadolu'da Vakit, Selam, Ribat, Yeni Şafak, Meydan, Aylık Dergi, Özgün Duruş gibi gazete ve dergilerde yazıları yayımlandı. Bir gazetede yayımlanan bir makale nedeniyle bir yıl; Ankara'da özel bir mecliste sunduğu "Kürt sorununa İslâmî çözüm" başlıklı tebliğinden dolayı da bir buçuk yıl olmak üzere toplam iki buçuk yıl hapse mahkum edildi. Gölcük Cezaevi'nde başlayan mahkûmiyeti, Ankara Yarıaçık Cezaevi'nde tamamlandı. 1997 yılında Human Rights Watch Helmann-Hammet ödülünü aldı. Kendi kurduğu ve "İslâmî İlimler Akademisi" adını verdiği okulunda tefsir usûlü dersleri verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.