1. YAZARLAR

  2. Sedat Memili

  3. Dostlarımız: Zekiye Çağımlar - Öfke
Sedat Memili

Sedat Memili

Gazeteci Yazar

Dostlarımız: Zekiye Çağımlar - Öfke

A+A-

Kalbi insanlığın değerleri için atan dostlarımızdan Zekiye Çağımlar, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisidir. Kadınlara reva görülen şiddet hakkında paylaştığı yazı çok değerli görüşleri içermektedir.

Paylaşmayı uygun gördüm.

Bu konuda izin verdiği için teşekkür ederim...

ofke.jpg

ÖFKE

5 Aralık 1934'te "Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı" verildi.

Dün bir genç kız bir manyak cani tarafından öldürüldü.

İsmini sayamadığımız kadar kadın her gün sanki artık sıradan bir olaymış gibi ölüyor. Kimisini kocası öldürüyor her türlü şiddeti uyguladığı karısı kendisini boşamak istediği için, bir genç kızı sevgilisi kendisinden ayrılmak istediği için, bir başkasını babası ya da erkek kardeşi kız başka bir sapık tarafından tecavüze uğradığı için ya da bir hasta bir cani sadece o gün canı bir kadın öldürmek istediği için öldürüyor.

Herkes bir nedenle hak buluyor kendinde karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmeyeceksin diye belledikleri kadınlar üzerinde.

Biz kadınları rahat bırakın artık!

Siz cani, siz hastasınız diye biz ölüyoruz!

Yok hakaret etti, yok sen de erkek misin dedi, bilmem ne gibi gerekçelerle tahrik indirimi derdindesiniz, siz onur monur derdinde değilsiniz hastasınız.

Nasıl yetiştiriliyorsunuz, nerelerden besleniyorsunuz da kadın üzerinde her türlü hakkınız olduğunu düşünüyorsunuz?

Kadın sokağa çıkmasın, pantolon giymesin, kısa giymesin, uzun giymesin, açık giymesin, kapalı giymesin, hamileyse çıkmasın, bekarsa hiç çıkmasın. Niye?

Çünkü tahrik oluyorsun. Sen, aklını uçkurundan başka yere çalıştırmayan, dünyaya uçkurundan bakan ruh hastası, sorun kadında değil, senin beyninde. Hastalıklı ruh halin için ne güzelim dinimizi kullan, ne de erkekliğini. Meziyet erkek olmakta değil insan olmakta, Adamın biri çıkmış diyor ki "eşofman giymiş bir kız öğrenciden hocası tahrik olmuyorsa ya imanı zayıf, ya erkekliği..." Bak bak bak...Sapık, sapkın! Sen sadece eşofmanlı kızdan tahrik olmuyorsun ki, sen hayvandan, erkek çocuktan hatta bebekten, su damacanasından da tahrik oluyorsun. Sen kadının oturduğu yere oturunca bile aklın, fikrin ve de zikrin uçkurunun etrafında dönüyor. Bir de kendi sapkınlığına bahane, sapkın yoluna yol arkadaşı bulmak için ya iman ya erkeklik diyerek bir de karşındakini galeyana getiriyorsun.

Kapı arkasında kalması gereken kadın değil, sizin gibi uçkur azgınları, uçan sinekten tahrik oldum diye ona buna musallat olanlar. Saçımızdan, tırnağımızdan, afişteki fotoğrafımızdan tahrik olup yoldaki plastik cansız mankeni elleyip, duraktaki kadın afişini öpenler, bir düşün ya yakamızdan, bir yok olun gidin ya....
Bugün bir genç kız sadece birini öldürmeyi kafaya takan cani tarafından öldürüldüğü için toprağa verildi, 85 yıl önce bugün kadına seçme ve seçilme hakkı verildi....

Bıraksanız emin olun sizi seçmeyeceğiz, biz yaşamayı seçeceğiz..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.