1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Öğrencilere müjde: Aylık 2 Bin TL'lik "kantin kartı" geliyor!
Öğrencilere müjde: Aylık 2 Bin TL'lik "kantin kartı" geliyor!

Öğrencilere müjde: Aylık 2 Bin TL'lik "kantin kartı" geliyor!

İstanbul Valisi Davut Gül, Şişli'de katıldığı iftar programında öğrenci ve ailelerini sevindirecek çok önemli bir sosyal destek paketini kamuoyuna duyurdu.

A+A-

Vali Gül, okula giden çocukların beslenme ihtiyaçlarına doğrudan katkı sağlamak amacıyla her ay düzenli olarak 2.000 TL yüklenecek olan yeni "kantin kartı" uygulamasının müjdesini verdi.

Şişli'deki İftar Programında Vatandaşlara Seslendi

Şişli'de düzenlenen ve çok sayıda davetli vatandaşın yoğun katılım gösterdiği iftar programında vatandaşlarla bir araya gelen İstanbul Valisi Davut Gül, iftar yemeğinin ardından kürsüye çıkarak devletin sosyal yardım projeleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Çocuklara ve dezavantajlı ailelere yönelik faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirten Vali Gül, kira yardımlarının da sürdüğünü hatırlatarak, "Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da 20 bin TL olan kira desteğini vermeye devam edeceğiz" dedi.

"Gönülde Bir Öğün" Projesi: Sadece Okul Kantinlerinde Geçerli Olacak

Öğrencilerin okul saatleri içerisindeki beslenme ihtiyaçlarını güvence altına almayı hedefleyen ve bu yıl ilk kez hayata geçirilen projenin detaylarını açıklayan Vali Davut Gül, uygulamayı şu sözlerle anlattı:

"Çocuklara yönelik faaliyetler yapıyoruz... Bunun dışında ilk defa bu sene başlattığımız 'gönülde bir öğün' kartımız olacak. Okula giden kardeşlerimize bu karttan vereceğiz. Sadece okulun kantininde geçerli olacak ve her ay düzenli olarak bu karta 2 bin TL para yükleyeceğiz."

Vali Gül'ün açıkladığı bu yeni destek paketi, özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının okulda sağlıklı ve düzenli beslenebilmesi için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.