1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Okullarda 4 metrekareye 1 öğrenci çıkmazı
Okullarda 4 metrekareye 1 öğrenci çıkmazı

Okullarda 4 metrekareye 1 öğrenci çıkmazı

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberini güncelledi. Gözler şimdi Milli Eğitim Bakanlığı'nda

A+A-

Sağlık Bakanlığı'nca 'Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi' güncellenerek, aralarında okullarında bulunduğu yerlerde alınmasına gereken önlemler açıklandı.

Buna göre, "eğitim faaliyetine başlamadan önce okul binasının genel temizliği su ve deterjanla yapılmalı, okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılmalı." deniliyor.

Kucuksaat.com yazarı Erol Saylan, Sağlık Bakanlığı'nın okullarla ilgili alacağı tedbirleri açıklaması sonrasında Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı'nca hizmet veren bir ilkokul binasına giderek önce bir sınıfın ölçüsünü aldı sonra da konuyu değerlendirdi.

s1-009.jpg

Saylan, Seyhan'da bir ilkokul binasına giderek bir sınıfın ölçüsünü alarak çizim programı olan Autocad isimli programda Sağlık Bakanlığı'nca 4 metrekareye 1 öğrenci önergesini bilgisayarda teknik çizimini yaparak similasyonunu yaptı.

Ölçümü yapılan sınıfa pandemiden önce 40 öğrencinin aynı anda eğitim gördüğü bilgisini de alan Saylan, pandemi ile mücadele sürecinde 4 metrekareye 1 öğrenci önerisinin uygulama ile mümkün olmayacağını anlattı.

s2-010.jpg

Saylan'a göre, bir sınıfta 40 kişinin eğitim gördüğü alanda, Sağlık Bakanlığı önerisi sonrasında 4 metrekareye 1 öğrenci düşerse, sınıfta sadece 9 öğrenci aynı anda eğitim görebilecek. Kalan 31 öğrencinin ise ne olacağı ve hangi 31 öğrencinin dışarıda kalacağı ayrı bir sorun olarak göze çarpıyor.

s3-010.jpg

Pandemi ile mücadelede başarılı bir süreç yürüten Sağlık Bakanlığı'nın, haklı olarak 4 metrekareye 1 öğrenci önerisi karşısında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın nasıl bir yol izleyeceği kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Erol Saylan - Kucuksaat.com

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.