1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ömer Çelik'ten festival değerlendirmesi
Ömer Çelik'ten festival değerlendirmesi

Ömer Çelik'ten festival değerlendirmesi

"Bu lezzet festivali aynı zamanda Adanalı olmanın lezzetine varma festivalidir."

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Lezzet Festivali'nin Adana’daki kardeşliğin lezzetini de gösteren bir festival olduğunu söyledi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Çelik, Merkez Park'ta mangal yakılmasıyla başlayıp, Adana'nın değişik yerlerinde çeşitli Adana yemeklerinin tanıtımıyla devam edecek olan festivali sadece Adana yemeklerinin tanıtımı olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. 

"Adana'nın misafirperverliğini, yemek kültürünü, Adana'daki insan ilişkilerini, Adana'nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtacak çok kapsamlı bir değerlendirme olarak ele alınması gerekir" diyen Çelik, açıklamasında şunlara yer verdi: 

"Çünkü Adana'nın yemekleri ne kadar lezzetli ise aynı şekilde Adanalı’ların misafirperverliği aynı Adana'nın güneşi gibi sıcak kanlı olmaları aynı şekilde çok misafirperverliğe sahip olmaları Adana'da her gelende iz bırakan çeşitli değerlere sahip olmaları da bu festivalin bir parçasıdır. 

Dolayısıyla lezzet festivali bir bakıma hem Adana'nın yemek lezzetlerini gösterirken Adana'daki kardeşliğin lezzetini gösteren bir festivaldir. Adana'daki misafirperverliğin lezzetini gösteren bir festivaldir.

Adanalı olmanın lezzetini gösteren bir festivaldir. Adana'ya Adana dışından gelenlere gösterilen misafirperverliğin unutulmaz lezzetini gösteren bir festivaldir. 

Tabi bu sene Covid-19 şartları sebebiyle eskisi gibi kalabalık bir şekilde ve coşkuyla kutlayamayacağız. Daha çok dijital ortamlarda kutlayacağız. Dijital ortama da her yaştan Adanalı'nın yüksek bir katılım göstereceğine inanıyorum.

Aynı zamanda dijital ortamlarda sunulan lezzetlerin değerlerin orada yapılan değerlendirmelerin de tüm Adanalı'ların katkılarıyla bütün Türkiye'ye hatta dünyaya tanıtılacağına inanıyorum. 

Dolayısıyla bu lezzet festivalini bu Covid-19 yüzünden zor günler geçirdiğimiz bir dönemde kendi değerlerimizi hatırlama kardeşliğimizin lezzetine varma Adanalı'lığın lezzetine varma olarak da değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. 
Bu lezzet festivali aynı zamanda Adanalı olmanın lezzetine varma festivalidir. Bir kere daha tebrik ediyorum." 

Çelik, açıklamasının sonunda 
"Lütfen maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam edelim. Daha güzel günlerde buluşalım" uyarısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.