1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Osmaniye Belediye Başkanı: Osmaniye büyükşehir olacak! Ben boş konuşmam, duymadığımı söylemem
Osmaniye Belediye Başkanı: Osmaniye büyükşehir olacak! Ben boş konuşmam, duymadığımı söylemem

Osmaniye Belediye Başkanı: Osmaniye büyükşehir olacak! Ben boş konuşmam, duymadığımı söylemem

Başkan Kadir Kara’nın, halka açık yapılan toplantıda söylediği sözler, gözleri yeniden Ceyhan ve Yumurtalık tartışmasına çevirdi.

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Koza TV'de gazeteci Necmi Uçar'ın hazırlayıp sunduğu programda Osmaniye'nin büyükşehir belediyesi olacağını ve Adana'dan Yumurtalık ve Ceyhan'ın Osmaniye'ye dahil edileceğini söylemişti.

28639-1.jpg

Karalar'ın yaptığı açıklama sonrasında, Adana Valiliği başta olmak üzere AK Parti'ye mensup Adanalı siyasiler sert tepki göstermişti.

28656.jpg

İlgili haber: Mehmet Ay: Zeydan Karalar bu işleri bırak, işine bak

İlgili haber: Kocaispir: Zeydan Karalar'ın açıklaması akla ziyandır

Ancak bu gelişmeler sonrasında Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'nın halka açık bir toplantıda yaptığı konuşmada gülümseyerek yaptığı açıklamalar kafaları karıştırdı.

baskan-kadir-kara-700x467.jpg

"DUYMADIĞIMI SÖYLEMEM, KAFAMDAN KONUŞMAM"

Osmaniye Belediye Başkanı yaptığı konuşmada, "Osmaniye büyümeye kararlı derken, Osmaniye büyükşehir olacak sözleriyle konuşmaya başlamıştık hatırlarsanız. İnşallah Osmaniye büyükşehir olacak. Bu konuda hiç kimsenin kaygısı olmasın. Bunu açık ve net söylüyorum, ben boşuna konuşmam. Kendi kafamdan konuşmam, duymadığımı da söylemem." dedi.

Osmaniye'nin büyükşehir olması için kanunlara göre 750 bin nüfusu olması gerekiyor. Osmaniye'nin 2021 yılı verilerine göre 553 bin nüfusu bulunuyor. Osmaniye'nin büyükşehir vasfı kazanması için 2 seçenek bulunuyor;

Adana'dan Osmaniye'ye ilçe kaydırılması ya da kanunda değişiklik yapılarak 500 bin nüfuslu illerin de büyükşehir statüsü kazanması. Kanunda değişiklik yapıldığı takdirde Türkiye'de yaklaşık 30 il büyükşehir statüsü kazanmış olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.