1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Popüler diziye Adanalı sanatçı da dahil oluyor
Popüler diziye Adanalı sanatçı da dahil oluyor

Popüler diziye Adanalı sanatçı da dahil oluyor

Yılmaz Erdoğan’dan “İnci Taneleri” perşembe akşamları izleyicileri Kanal D’de ekran başına kilitlemeye devam ediyor.

A+A-

Yayınlanan her bölümüyle reyting listesinin zirvesinde yer alan diziye usta oyuncu Menderes Samancılar konuk oluyor.

Samancılar, ‘Terzi Affan’ karakteri ile izleyici karşısına çıkacak. BKM imzalı “İnci Taneleri”nin güçlü oyuncu kadrosunda Yılmaz Erdoğan ile birlikte Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç, Kubilay Aka, Güven Kıraç ve Yasemin Baştan yer alıyor. Projenin yönetmen koltuğuna ise Şenol Sönmez oturuyor.

Menderes Samancılar İnci Taneleri’ne konuk oluyor

Menderes Samancılar’ın rol aldığı ‘İnci Taneleri’ perşembe akşamı saat 20.00’de Kanal D’de.

Gazeteci - yazar Taner Talaş, kaleme aldığı "Adana'dan Portreler Galerisi" çalışmasında Adanalı sanatçı Menderes Samancılar'ın biyografisine şöyle yer verdi;

menderessamancilar.png

MENDERES SAMANCILAR KİMDİR?

Menderes Samancılar 1 Mayıs 1954’te Adana’da dünyaya geldi. Hayatı boyunca kitaplarla iç içe olan Samancılar 1974 yılında bir fotoroman yarışmasını kazanmasıyla birlikte 2 yılda yaklaşık 20 fotoromanda başrol oynadı. 1975 yılında, yönetmenliğini Yılmaz Duru'nun yaptığı İnce Memed Vuruldu filmiyle sinemaya adım attı. Oyunculuğunun yanı sıra senaryo, şiir ve şarkı sözü yazarı olarak çalışmalarını sürdürdü

Kariyeri boyunca birçok sinema filminde rol alan Samancılar, "Kara Çarşaflı Gelin", "Sis", "Zıkkımın Kökü", "Dönersen Islık Çal", "Soğuk Geceler", "Bereketli Topraklar Üzerinde" gibi başarılı filmlerde rol aldı. 1989 yılında "Sis" filmiyle Antalya Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu, Adana Altın Koza'da ‘Zıkkımın Kökü" filmiyle en iyi erkek oyuncu ödüllerini aldı. Uluslararası birçok yapımda oynadı. Edebiyat dergilerinden yayınlanan şiirlerinin yanı sıra öyküler de yazdı.

Oyunculuk hayatına aktif bir şekilde devam eden Samancılar, Babaların Babası, Dar Elbise, Babamın Kanatları, Kapı ve Omar ve Biz gibi bir çok başarılı sinema filminde yer aldı. Başarılı oyuncu bunun yanı sıra Hayat Devam Ediyor, Kayıp, Urfalıyım Ezelden, Çoban Yıldızı gibi birçok dizinin kadrosunda da yer aldı. Son projelerinden biri olan Güvercin adlı dizi büyük ses getirdi. Başarılı oyuncu son olarak Zümrüdüanka dizisinin güçlü kadrosuna katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.