1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sabancı Holding’ten Yeni Halka Arz Sinyali
Sabancı Holding’ten Yeni Halka Arz Sinyali

Sabancı Holding’ten Yeni Halka Arz Sinyali

Sabancı Holding (SAHOL) Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, Davos Zirvesi’nde yaptığı açıklamada yeni halka arza ilişkin yeşil ışık yaktı.

A+A-

Açıklamasında Enerjisa Enerji (ENJSA) hakkında bilgiler veren Zaimler, şirketin Türkiye’nin en büyük şebeke ağına sahip olduğunu belirterek “Pozitif yönde büyümesini gerçekleştirdi. Zor bir yıldı. Enerjisa Enerji’nin en önemli büyüme kalemi şebeke yatırımları. Burada ayağımızı gazdan çekmedik. Yine yatırımlarımızı planlananın çok daha üzerinde gerçekleştirdik” dedi.

“Halka Arza Hazırız”

Verdiği demeçte Enerjisa Üretim’e ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Zaimler şöyle dedi:

“Enerjisa Üretim de tamamen yenilenebilir fabrika haline geldi. Devasa projeleri hızlıca hayata geçirmeye çalışıyoruz. Enerjisa Üretim halka arz için hazır. Şirketin değeri çok büyüdü. Bu büyük değeri karşılayacak bir piyasa olması lazım. Halka arza her zamankinden daha hazırız”

“Türkiye Yenilenebilir Enerji’de Muazzam Bir Potansiyele Sahip”

Türkiye’nin yenilenebilir enerji konusunda muazzam bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Zaimler, Türkiye’nin bu konuda Avrupa’dan daha iyi bir noktada olduğunu vurguladı.

Zaimler “Türkiye’nin enerji dönüşümüne yönelik beklentilerim olumlu yönde. Türkiye’nin yakın zamanda gerçek maliyetli fiyatlandırmaya geçeceğini düşünüyorum. Bu düzeni kurduğumuz zaman yatırımlar da hızlanacak, öngörülebilirlik artacak” dedi.

Sabancı Holding'ten Yeni Halka Arz Sinyali

Bu içerik, içeriğin yayınlandığı günkü veriler baz alınarak hazırlanmıştır. İçerikte geçen hedef fiyat tahminleri, uzman ve analist yorumları bu içeriğin yayınlandığı tarihte geçerlidir. Bu tahmin ve yorumlar zaman içinde değişkenlik gösterebilmektedir. Bu sayfada yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Kullanılan hisse işlem görselleri; hisse adı, fiyatı ve grafikleri de dahil temsilidir, yatırım tavsiyesi değildir.
Detaylı bilgi için: Midas Sorumluluk Beyanı

Bu içerik hazırlanırken faydalanılan kaynaklar: Bloomberg HT

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.