1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Sağlıkta şiddet son bulsun"
"Sağlıkta şiddet son bulsun"

"Sağlıkta şiddet son bulsun"

Ayhan Barut'tan sağlıkta şiddetin son bulması için seferberlik çağrısı

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, sağlıkta şiddetin kesin biçimde önlenmesi için toplumsal bir seferberliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Meclis'te sağlıkta şiddetin son bulması için etkin yasal düzenleme çağrısı yapan Barut, "Gün geçmiyor ki kahraman sağlık emekçilerimizin maruz kaldığı vahşet haberiyle uyanmayalım. Derhal bu vahşetin önlenmesi için harekete geçilmeli" dedi.

"SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN HAKKINI VERİN"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sağlıkta yaşanan sorunlar, sağlık emekçilerinin hakları ve sağlıkta şiddetin son bulması konularında söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Sağlık emekçilerinin ekonomik haklarında kısmi düzeltme getiren yasa tasarısı tüm partilerin oybirliği ile kabul edilmesine rağmen, iktidar tarafından geri çekilmiştir. Enflasyonun gerçek anlamda yüzde 50’nin üzerine çıktığı, yoksulluk sınırının 13.073 TL olduğu şartlarda sağlık emekçileri geçinemiyor. Açlık ve yoksulluk dayatılan sağlık emekçileri çözüm bekliyor. Siz ise anlamsız bir inat ve dayatmayla süreci yönetmeye çalışıyorsunuz" diye konuştu.  

"SAĞLIKTA ATAMA YAPIN"

Kahraman sağlık emekçilerinin özellikle pandemi döneminde iş yüklerinin daha da arttığını, sorunların derinleştiğini ancak çözüm noktasında AKP iktidarının ayak sürüdüğüğünü ifade eden Ayhan Barut, "Sağlıkta 39 branştan yüz binlerce gencimiz atama bekliyor ama ne hikmetse sağlıkta yeterli sayıda atama gerçekleştirilmiyor. Sağlık ordusuna güç vermek için atama bekleyen gençlerimizin hayalleriyle daha fazla oynamayın. Atama sorununa etkin biçimde çözüm bulun" şeklinde konuştu.

"VAHŞETE KARŞI YASAL DÜZENLEME YAPILMALI"

Türkiye'nin her yerinden şiddet başta olmak üzere sağlıkta yaşanan sorunların ülke gündemine geldiğini ancak Sağlık Bakanlığı ve AKP iktidarının çare bulmak yerine seyirci kaldığını dile getiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Sağlıkta canımızı yakan, kahraman sağlık emekçilerini mağdur eden onlarca sorun varken sanki bunlar yetmezmiş gibi canını dişine takarak halk sağlığı için mücadele eden sağlık emekçilerimiz şiddete maruz kalıyor. Vahşet nedeniyle sağlıkçılarımız can veriyor. Sağlıkta bu vahşetin son bulması için daha fazla zaman kaybetmeden çok ivedilikle etkin biçimde yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Herkesi bu çağrımıza destek vermeye, çözüm için harekete geçmeye çağırıyoruz. Sağlıkta yaşanan sorunlara göz yummayın, harekete geçin, çözüm üretin!"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.