1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Sağlıkta tüm branşlarda yeterli ve eşit atama istiyoruz"
"Sağlıkta tüm branşlarda yeterli ve eşit atama istiyoruz"

"Sağlıkta tüm branşlarda yeterli ve eşit atama istiyoruz"

Ayhan Barut sağlık emekçilerinin sorunlarını Meclis'te anlatıp çözüm istedi

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, sağlıkta yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini Meclis'te anlatıp Sağlık Bakanlığı'nı adım atmaya çağırdı. Sağlık emekçilerinin sorunlarını değinip çözüm için iktidara seslenen Barut, "Kahraman sağlıkçıların ekonomik ve sosyal haklarını verin, özlük haklarını iyileştirip izin ve tayin gibi sorunlarına, iş yükü çilesine çözüm bulun. Sağlıkta tekniker ve teknisyenlerden hemşirelere, laborantlardan diyetisyenlere tüm alanlarda eşit, adil ve yeterli sayıda atama yapın" dedi.

"SORUN ÇOK, ÇÖZÜM YOK"

Sağlıkta yaşanan sorunları, sağlık emekçilerinin problemleri ve taleplerini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda dile getiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Sağlık emekçilerimiz ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesini, izin ve nakil gibi haklarını etkin kullanmayı, ağırlaşan iş yükünün hafifletilmesini istiyor. Tüm bunların yanı sıra sağlıkta personel eksikliği de büyük bir sorun oluşturuyor. Sağlıkta tüm branşlarda eğitimli gençlerimiz ise atanmak için feryat ediyor" diye konuştu.

"ATAMA YAPILSIN"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, "Ülkesine ve milletine hizmet etmek isteyen, görev bekleyen bu gençlerin sesini ne zaman duyacaksınız?" diye soran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Bu anlamda sağlıkta büyük sorun yaşayan gruplardan birisi de sağlık teknikerleri ve tıbbi sekreterlerdir. Alımlarda sağlık teknikerlerine yeterli kadro açılmasını, kadroların bölümlere adil dağıtılmasını, sürekli işçi alımlarında yaş şartının kaldırılmasını istiyorlar. Mezun sayısında yığılma olan bölümler için kontenjan ayarlanmasını talep ediyorlar. Yeterli tıbbi sekreter ataması yapılmadığı için hemşire ve ebelerin tıbbi sekreterlerin görevini yaptığını unutmayın. Açık kadroların belirlenip atama yapılmasını istiyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.