1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SASA hisseleri neden düşüyor, Aralık ayında artacak mı?
SASA hisseleri neden düşüyor, Aralık ayında artacak mı?

SASA hisseleri neden düşüyor, Aralık ayında artacak mı?

SASA Polyester, son bir yıl içinde 60 liradan 180 liraya kadar yükselmişti. 1 haftalık zaman diliminde 186 liradan 128 liraya kadar geriledi. Önümüzdeki dönem artış olacak mı? Merak edilmeye başlandı.

A+A-

Borsa İstanbul'da son dönemde en çok konuşulan şirketler arasına girmeyi başaran Sasa Polyester, hisse senetleri neden düşüyor, önümüzdeki aylarda artacak mı? Sorusuyla ilgili araştırmalar yapılıyor. Konu hakkında şirket sahibi İbrahim Erdemoğlu açıklamalarda bulundu.

Erdemoğlu Holding çatısı altında Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler arasında en çok konuşulan Sasa Polyester hisse senetleri yıl başından Temmuz ayında kadarki dönemde ufak çaplı yükseliş yaşamıştı. Kırılma noktasını her an bekleyen yatırımcılar işlem hacmi boyutuna oranla hareket edeceği söylendi. Bir anda yüklenme yaşayan, BİST 100'de tercih edilenler listesinde ilk sıraya gelen Sasa Polyester, 23 Eylül'de artışa geçerek 2 ay gibi kısa zaman içinde Kasım ayının ortasında zirveyi buldu.

SASA hisseleri neden düşüyor, Aralık ayında artacak mı?

Kısa sürede 1 yıl geçmeden dipten zirveye çıkan en az yüzde 383 yükseliş grafiği çizen Sasa Polyester, son 1 haftada neden 60 lira birden düştü? Sorusu sorulmaya başlandı. Araştırmalara göre, BİST 100 yatırımcıları alternatifini daha doğrusu bu alanda ilgili kişilerce tabir edilen, 'yükünü altı gitti' söylemleri yaygınlaşmaya başladı. Önümüzdeki dönemlerde ne gibi sıçrayış yaşayacağı bilinmiyor. Tahminler odağın talebin arzı geçtiği noktada yükseliş olacağı söyleniyor. Beklentilerin gelişmesi için Sasa Polyester hiç olmadığı kadar talep görmesi gerekiyor ki yıl içinde gerçekleştirdiği yükselişi tekrar yansıtabilsin.

İBRAHİM ERDEMOĞLU SASA AÇIKLAMASI

Erdemoğlu Holding çatısı altında yer alan Sasa Polyester'ın yükselişiyle ilgili açıklamalarda bulunan İbrahim Erdemoğlu, 'Sasa Polyester’in hisse fiyatı 60 liradan 180 liraya neden yükseldi, bilmiyorum' dedi.

Ralli yapan hisse fiyatlarının artışında etkili olan gelişme detayına ilişkin Erdemoğlu, 'Sasa Polyester hissesinin fiyatı 80 liraya çıktığında Borsa İstanbul’da satış yaptık. Bunu da küçük yatırımcılar zarar görmesin diye yaptık. O satıştan beri herkese, 'Sasa hissesi çok yüksek, alınmaz' Sasa’nın şu andaki piyasa değeri beni rahatsız ediyor.' ifadelerini kullandı.

Açıklamalarının ardında Sasa Polyester yatırımcılarının dikkatini çekmeyi başaran Erdemoğlu, 'Daha önceki yatırım açıklamalarımıza yenisini eklemedik, hisse fiyatlarımızı yukarı çıkaracak bir açıklama yapmadık.' açıklamalarında bulundu.

EDİTÖR NOTU: Haber içeriğinde yer alan herhangi bir ifade YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Zarar oluştuğu esnada editör ve kucuksaat.com sorumlu değildir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.