1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SASA’da tasayı gidermek için kritik hamle
SASA’da tasayı gidermek için kritik hamle

SASA’da tasayı gidermek için kritik hamle

"Hisse pahalı, almayın." diyerek yangına benzin döken SASA'nın patronu İbrahim Erdemoğlu düşüşü durdurabilmek için sermaye kozunu masaya sürdü.

A+A-

Son bir yılda hisse fiyatı yüzde 1.500’e yakın değer kazanarak, 180 Türk Lirası’na (TL) kadar yükselen SASA Polyester’de 17 Kasım’dan bu yana değer kaybediyor. Hisse’nin 108 TL’ye kadar gerilediği günü SASA’nın patronu İbrahim Erdemoğlu sermaye için düğmeye bastı.

Şirketin kayıtlı sermaye tavanı 3 milyar TL’den 15 milyar TL’ye çıkarılacak. Yönetim kurulu tarafından onaylanan karar Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) beyan edildi.

SERMAYE ARTIŞI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Kayıtlı sermaye tavanı 2022-2026 yılları arasında geçerli olacak. Sermaye artırımı kararı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Ticaret Bakanlığı onayının akabinde resmiyet kazanacak. Karar Olağan Genel Kurul’da pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Sermaye artışına dair karar Borsa İstanbul’da (BİST) SASA hissesi yüzde 5’ten fazla değer kazanacak 116 TL’ye kadar tırmandı. Ancak daha sonra satışların artınca Türkiye saati ile 14.20’de SASA’nın fiyatı 113 TL’ye geriledi.

Rekor üstüne rekor kıran ve piyasa değeri 400 milyar TL’ye (22 milyar Amerikan Doları) kadar yükselen SASA iki haftadır her seans açılışında tabana çakılıyor. Piyasa değeri 215 milyar liraya gerileyen SASA’da iki haber düşüşü hızlandırdı.

PATRON “PAHALI, ALMAYIN” DEMİŞTİ

Son bir haftada yüzde 32 değer kaybeden SASA’ya en ağır darbeyi Erdomoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu indirdi. Holdingin iştiraki SASA’ya dair “Hisse pahalı, almayın.” diyen Erdemoğlu daha sonra “Yanlış anlaşıldım.” dese de küçük yatırımcıların endişesini gidermeye yetmedi.

Patronun şok devam ederken bu defa 36 TL hisse değerlemesi ile paya dönüşen tahvil ihracı bardağı taşıran son damla oldu. Uzmanlar kısa vadede SASA’nın eski fiyat seviyelerine tırmanmasını beklemiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.