1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sayın başkanlar, çocuklar ve eğitimleri önceliğimiz olmalı değil mi?
Sayın başkanlar, çocuklar ve eğitimleri önceliğimiz olmalı değil mi?

Sayın başkanlar, çocuklar ve eğitimleri önceliğimiz olmalı değil mi?

Şehidin adının verildiği okulda her şey tamam ama okul yolunda asfalt yok

A+A-

Adana’nın Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı oluşan ihtiyacı gözönüne alarak anaokulu inşa etti.

Konut sayılarındaki artışı göz önünde bulundurularak Avrupa standartlarında ısıtma ve soğutma sistemli, toplam maliyeti yaklaşık 10 Milyon TL’yi bulan anaokulunu, Milli Eğitim Bakanlığı 2019-2020 eğitim-öğretim sezonuna hazır hale getirdi.

o1.jpg

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenlerini ve idari kadrosunu atadığı okul, ana bağlantı yolu Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, tali yollar ise Sarıçam Belediyesi tarafından yapılmayı bekliyor. Eylül ayında ders başı yapacak olan okulda toprak olarak yapılmayı bekleyen yollar nedeniyle, yağmurların başlamasıyla birlikte öğrenci ve öğretmenler ne yapacaklarını kara kara düşünüyor.

o2.jpg

Okula bağlantısı bulunan Çatalan yolunun bir kısmı geçen dönem yapılsa da, ana yola bağlanmadığı, ara yolların yapılmadığı bölgede, toprak üzerine mucur dökülmediği için okul sezonuyla birlikte başlayacak yağmurlarla yollar çamur deryasına dönüşecek.

o3.jpg

Kucuksaat.com, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a Sarıçam Gültepe Mahallesi sakinleri adına sesleniyor;

Hiçbir hizmet eğitim, öğretim ve çocuklarımızın geleceğinden daha önemli değildir, lütfen önce sorumluluk alanlarınızda bulunan yolları tamamlayın, çocuklarımıza temiz ulaşım üzerinden eğitim imkânı sunun. Belediyelerimizin gücü tüm olumsuzluklara rağmen bu yolları yapmaya yeter.

o4.jpg

Okulun adının hikâyesi: Şehit Zeyyad Dağ

Adana’da tren altında kalarak şehit olan polis memuru Zeyyad Dağ’ın ailesinden, devlet malına zarar geldiği gerekçesiyle 16 bin TL tazminat talep edilmiş, gelen kamuoyu tepkileri üzerine açılan dava geri çekilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.