1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sedat Memili Pandora’nın kutusunu açtı! Sofulu çöplüğü derebeylik mi?
Sedat Memili Pandora’nın kutusunu açtı! Sofulu çöplüğü derebeylik mi?

Sedat Memili Pandora’nın kutusunu açtı! Sofulu çöplüğü derebeylik mi?

Sorularım Sayın Aytaç Durak'a değil; ancak, Bir rüşvet veya aksaklık görüyorsa, savcılığa başvurmalıdır.

A+A-

"Çöp tesisine Maskeli Protesto" haberimizde, Sarıçam'ı tehdit eden ve bazı çevrelerde yaşamı zehir eden çöp kokusuna değinilmişti. Ardından Sayın Aytaç Durak: "Benim Zamanımda Çöp Kokusu Var mıydı? Benden Sonra Neden Oldu?" dedi ve şöyle bir açıklama yaptı: "Çöp kokusu yıllardır tartışılıyor, benim zamanımda koku var mıydı? Benden sonra niye oldu? Bir işe rüşvet bulaşınca her işte koku olur."

aytac1.jpg

Sedat Memili / Haber Yorum - Esasında bu iddia savcılıkları harekete geçirmesi gereken bir iddiadır. Bu iddiayı ortaya atan kişi 5 dönem belediye başkanlığı yapan ve Çöp Tesisi ihalesini yapan bir kimsedir. Söyledikleri önemlidir ve ayrıca önemsenmelidir.

Ben de Sayın Durak'ın bu iddiasına katkı koymak istiyorum.

Sayın Durak için çöp tesisi şehir yaşamında hayati özem taşımaktadır. Nereden mi anlıyorum. Hemen açıklayayım.

Sayın Aytaç Durak, 12 Eylül'den sonra 1984 yılı Mart ayında yapılan ilk seçimlerde aday olmuştur. Arşivler şunu anlatıyor. Adana'da her partiden onlarca aday adayı vardır ve hepsi de şehrin sorunlarını çözme vaadinde bulunuyorlar. Her aday adayı kendince önemli gördüğü sorunu gündeme taşıyor.

Kesin adaylar 5 Mart 1984 yılında belli oldu. Sayın Durak'ın ANAP'tan kesin adaylığı açıklandı.

İşte Sayın Aytaç Durak'ın kesin adaylığı 05 Mart 1984 tarihinde gerçekleşiyor ve hemen ertesi gün yani 06 Mart 1984'te Adanalıya müjde gibi ilk taahhüdünü açıklıyor:  "Entegre Çöp Fabrikası Kurulacak."

aytac2.jpgSORMADIĞIM KONU

Adaylık tarihinde kesin aday olur olmaz açıklamaya ihtiyaç duyulacak kadar önemsenen entegre çöp tesisi neden, yapılan açıklamadan yaklaşık 25 yıl sonra gerçekleşti?  

SORDUĞUM KONULAR

Aşağıda yazdığım sorularım 2010 yılında görevden el çektirilen ve "yetkisi gasp edilen" Sayın Durak'a değildir. Beni arayıp açıklama yapmasına gerek yok. İhtiyaç duyarsa kamuoyuna açıklar.

1 - İhale şartnamesinde, 20 bin zeytin ağacı için 500 dönüm yer ayrılma zorunluluğu var mı? Ayrılmamışsa neden ayrılmamıştır?

2 - İhale şartnamesinde Sarıçam ve köylerinin ihtiyacı kadar üretilmesi gereken elektrik koşulu var mı? Varsa gerçekte üretilen elektrik var mı? Varsa gelirleri kim paylaşıyor?

3 - İhale şartnamesinde günlük 300 ton gübre üretme koşulu var mı? Üretilmiyorsa neden, üretiliyor ise gelirleri hangi kurumlar paylaşıyor?

Ancak Sayın Durak'tan şunu isteyebilirim. Ben bu bilgileri kendisinin basına yansıyan açıklamalarından edindim. Hakikaten Adana Halkı zararına bir rüşvet veya usulsüzlük görüyorsa, bunu savcılıklara bildirmesidir.

Adana halkı kendisini beş kez seçerek görevini yapmıştır ve Sayın Durak'ta bu sorumluluğu üstlenmelidir.

aytac.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.