1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Selahattin Baysal: "AK Parti Saltanat, İmtiyaz Ve İtaat Takımı Olarak Üçe Ayrılmış Durumda"
Selahattin Baysal: "AK Parti Saltanat, İmtiyaz Ve İtaat Takımı Olarak Üçe Ayrılmış Durumda"

Selahattin Baysal: "AK Parti Saltanat, İmtiyaz Ve İtaat Takımı Olarak Üçe Ayrılmış Durumda"

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanlığı'nın Kasım ayı olağan İl Divan Toplantısı pazar günü gerçekleştirildi.

A+A-

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal; "Devleti yönetenlerin yanlış politikaları sayesinde gençlerimiz başka bir ülkede yaşamak istiyorlar. Ak Parti saltanat, imtiyaz ve itaat takımı olarak üçe bölünmüş durumda" dedi.

Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim ve mealinin okunmasıyla başladı.

Salonu dolduran coşkulu kalabalığın hep birlikte okuduğu İstiklal Marşı'nın ardından kürsüye çıkan Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal konuşmasında hükümeti ağır sözlerle eleştirdi.

Tarım uygulamalarında hükümetin yerli çiftçi ile yabancı çiftçi arasında ayrım yaptığının altını çizen Selahattin Baysal; "Yerli çiftçiye yok diyorlar yabancı çiftçiye çok diyorlar" ifadelerini kullandı

Türkiye'nin ekonomik anlamda çok zor durumda olmasına rağmen hükümetin bu duruma bir çözüm bulmak yerine hala dış borç alarak borçlandığını ifade eden Baysal; "Hükümet vatandaşın derdine derman olmak yerine her şeye zam üstüne zam yapıyor. İnsanlar artık sağlıklı ve dengeli beslenemiyor. Zorunlu harcamaları için bile para bulamaz duruma geldi. Durum ifade edemeyeceğimiz kadar vahim. İnsanlar artık Türkiye'de yaşamak istemiyor" dedi.

Konuşmasında hükümetin ekonomik kurtuluş savaşı vurgusunu eleştiren Baysal; "Kiminle savaşıyoruz? Düşmanımız kim? Bize neden saldırıyor?" diye sorarak "Eğer gerçekten bir düşmanımız varsa açıklayın herkes bilsin. Birlikte mücadele edelim. Ancak dış güçler diyerek soyut bir düşman oluşturup bu işin içinden sıyrılamazsınız" ifadelerini kullandı.

Devletin 168 milyar dolar kısa vadeli borcu olduğunu söyleyen Baysal konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Dolardaki her bir kuruşluk artış vatandaşın sırtına yüklenmiş bir yüktür. Hükümet doların artışını durduramıyor. Burada amaç dolar sahiplerini zengin etmek mi? Neden müdahale edilmiyor?

Akaryakıta her gün zam geliyor. Millet ekmek kuyruğuna girmeye başladı. 90'lı yıllardaki eski Türkiye bu basiretsiz yönetim sayesinde geri döndü.

Polanya'da bin kişide 642 kişiye araç düşerken bu oran battı denilen Yunanistan'a 540 kişi. Türkiye'de ise sadece 142 kişi.

 

Hükümet krize çözümü bulmuş. Milletvekilleri; "İki kilo et yerine yarım kilo et, iki kilo domates yerine iki tane domates yeriz" diyorlar. Samimiyetlerine kimse inanmıyor. Hodri meydan! İki aylıklarını bu devlete hibe etsinler de samimiyetlerini görelim.

Ak Partililer, saltanat takımı, imtiyaz takımı ve itaat takımı olarak üçe ayrılmış durumda.

Hükümet bankalara verdiği faizleri düşürdü ancak özel bankalar buna uymak istemiyor. Devlet bankaları da mecburen uyuyor. Hükümet ise dışarıdan faizi çok daha fazla oranlardan alıyor. Biz faizin tamamen ortadan kaldıracağı bir sistemi kuracağız.

İlk seçimde iktidara geleceğiz ve Genel Başkanımız Doktor Fatih Erbakan'ı Cumhurbaşkanı yapacağız."

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Selahattin Baysal sözlerini parti üyelerinden sokak sokak, kapı kapı gezip Yeniden Refah Partisi'nin Yeniden Büyük Türkiye politikasını anlatmalarını isteyerek noktaladı.

Yeniden Refah Partisi İl ve ilçe teşkilatlarının yoklamaları sonrasında divan toplantısı yapıldı.

Yeniden Refah Partisi Adana il ve ilçe yönetimleri, teşkilat mensupları, gençlik ve hanım komisyonu başkan ve üyeleri ile vatandaşların katıldığı programın sonunda partiye yeni üye olanlara rozetleri Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal tarafından takıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.