1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. "Kalıcı Yaz Saati Uygulamasının Tek Kazananı Elektrik Şirketleri"
"Kalıcı Yaz Saati Uygulamasının Tek Kazananı Elektrik Şirketleri"

"Kalıcı Yaz Saati Uygulamasının Tek Kazananı Elektrik Şirketleri"

CHP'li Bulut: Milyonlarca Vatandaş, Çocuklarının Güvenliğinden Endişeli

A+A-

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 6 yıldır sürdürülen kalıcı yaz saati uygulamasının ardından, sokak lambalarının 15 dakika geç yanıp 30 dakika erken söndürülmeye başlanmasıyla sokakların karanlığa terk edildiğini belirterek, “Milyonlarca vatandaşın, öğrencilerin güvenliğini tehlikeye atan bu uygulamaya bir an önce son verilmeli, yaz/kış saati uygulamasına geçilmelidir” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, kalıcı yaz saati uygulamasını yazılı basını açıklaması yaparak eleştirdi. Bulut, dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın ısrarları sonucu 2016 yılında gün ışığından daha fazla yararlanmak iddiasıyla sürekli yaz saati uygulamasına geçildiğini belirtti.  

ELEKTRİK TÜKETİMİ ARTTI

CHP’li Bulut, “Sürekli yaz saati uygulamasıyla işine gitmek için karanlığa uyanan vatandaşın elektrik tüketimi arttı, bu hayat pahalılığında, ekonomik kriz ortamında faturalara ilave zam olarak yansıdı” dedi.

TEK KAZANAN ELEKTRİK ŞİRKETLERİ

Günlerin de kısalmasıyla birlikte öğrencilerin okullarına gitmek için zifiri karanlıkta evden çıkmaya başladığını kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

Uygulamayla Avrupa ile Türkiye arasında 1 saat olan zaman farkı 2’ye çıktı. Hiçbir yararı olmayan bu uygulamadan çalışanlar da öğrenciler de şikayetçi. Veliler, sabahın kör karanlığında okula gitmek için sokağa çıkmak zorunda kalan çocuklarının güvenliğinden endişeli. Uygulamanın tek kazananı oldu, her zamanki gibi elektrik dağıtım şirketleri.  Elektrik Mühendisleri Odası, yaz saatinin uygulandığı ilk kış dönemi olan 2016 yılının Kasım ayı ile 2017'nin Mart ayı arasında geçen 5 aylık dönemde 7.1 milyar kilovatsaatlik bir tüketim artışı ortaya çıkardı. İktidar, elektrik şirketlerine para kazandırmak için 6 yıldır vatandaşın haklı isyanına kulak tıkıyor.

SOKAKLAR KARANLIĞA TERK EDİLDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın aldığı yeni kararla şimdi de sokak lambaları 15 dakika geç yanıp 30 dakika erken söndürülmeye başlandı.  Sokaklar iyice karanlığa terk edildi.  Mesaiye giden milyonlarca vatandaşın, öğrencilerin güvenliğini tehlikeye atan bu uygulamaya bir an önce son verilmeli, yaz/kış saati uygulamasına geçilmelidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.