1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Servisçiler beğenmedikleri güzergahtaki öğrenciyi almıyorlar
Servisçiler beğenmedikleri güzergahtaki öğrenciyi almıyorlar

Servisçiler beğenmedikleri güzergahtaki öğrenciyi almıyorlar

Okul servislerinin zamlı ücretlerine veliler çözüm bekliyor

A+A-

Adana'da devlet okullarında öğrencilere hizmet veren servis araçlarının ücretlerine zam yapılması sonrasında veliler çözüm arayışına girdi.

Servis sahiplerinin servise öğrenciyi yazdırmak istendiğinde mesafeyi sorduğunu söyleyen bir veli, mesafeye göre servise öğrenci kaydı yapıldığını, mesafeye göre ücret aldıklarından dolayı servis sahiplerinin mesafeyi beğenmediğinde "bu mesafedeki öğrencinin kaydını alamam" ya da yanıtıyla ya da mesafeye oranla çok fahiş fiyatlarla karşılaştıklarını ve bu keyfiyetin yetkililer tarafından görülmediğini kaydetti.

Kucuksaat.com ihbar hattına ulaşan, çocuğunun Ferhat Baykara İlköğretim Okulu'nda okuduğunu söyleyen bir veli, servislerin çok yüksek ücretler istediğini ve çocuğunun servislerden faydalanamadığını belirtti. Kısa mesafe ücret için bile bin lira talep edilen veli, Adana Servisçiler Odası başkanına dahi ulaşmasına rağmen çözüm bulamadı.

Çocuğunun ve dolayısıyla kendisinin mağduriyet yaşadığını belirten veli, bu sorunun birçok okulda yaşandığını söyleyerek vakit kaybedilmeden Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi UKOME ve Adana Servisçiler Odası'nı göreve davet etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.