1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Seyhan Belediye Meclisi'nde Ziyaeddin Yağcı krizi
Seyhan Belediye Meclisi'nde Ziyaeddin Yağcı krizi

Seyhan Belediye Meclisi'nde Ziyaeddin Yağcı krizi

AK Parti'nin Adana'da önemli isimleri arasında yer alan Ziyaeddin Yağcı'nın isminin Seyhan'da bir sokağa verilmesi teklifi Başkan Akay'a rağmen CHP'li üyeler tarafından reddedildi.

A+A-

04.08.2021 tarihli Seyhan Belediye Meclis toplantısı ilginç bir olaya tanıklık etti.

AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi, Adana Milletvekili ve Adana İl Başkanlığı yapmış olan Ziyaeddin Yağcı’nın oğulları tarafından oğulları tarafından Seyhan Belediyesi’ne verilen dilekçede, babalarının isminin herhangi bir sokakta yaşatılması istemi ilk önce ilgili komisyonda tartışıldı.

Komisyonun CHP’li üyeleri “Komisyonumuzca yapılan görüşmede, muhtelif zamanlarda sokak, park ve benzeri yerlere isim verme hususunda kişi ve kuruluşlarca yapılan müracaatların önüne geçilemeyeceğinden teklifin oyçokluğu ile reddine ve gerekli kararın alınması için Belediye Meclisine arzına karar verdi.

Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyeleri, komisyonun ret kararını meclise getirdi. Mecliste yapılan oylamada, Yağcı’nın isminin herhangi bir yere verilmesi kararı oy çokluğu ile reddedildi.

Yapılan itiraz üzerine yeniden oylama yapıldı. İkinci oylamada ise yine ilginç bir durum ortaya çıktı.

mecliste-gerginlik.jpg

MİLLET İTTİFAKI İKİYE BÖLÜNDÜ

İkinci oylama özellikle Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın, Yağcı’nın isminin herhangi bir sokağa isminin verilmesi yönündeki önergeye olumlu oy vermesiyle ilginç bir manzara ortaya çıktı.

Ardından Millet İttifakı’nın diğer paydaşı olan diğer İYİ Partili 3 meclis üyesinin Akif Akay gibi olumlu oy vermesi kararın olumlu çıkmasına yetmedi. CHP’li 23 üyenin ret oyuyla Yağcı’nın ismi herhangi bir sokağa verilmemiş oldu.

Kabul oyu verenler:

- CHP

Akif Kemal Akay (Başkan)

- MHP

Şehmus Uçar, Serkan Çelik.

- AK PARTİ

Yasemin Şule Özülkü Jaicks, Sinan Altun, Ahmet Yarar, Ali Çoşkun, Mustafa Aydın,  Sevda Erdede, Yalçın Limoncu,  Erdal Hatipoğlu, Hasan Dönmez, Savaş Kurnaz, Hüseyin Doğan, Hacı Alpboğa, Niyazi Yüksel,

- İYİ PARTİ

Mehmet Sertaç Durak, Yusuf Bünyamin Ateş, Hasan Batur Eroğlu

Ret oy verenler:

- CHP

Hacice Yılmaz, Gülcan Bilgöl, Ali Anlı, Mehmet Önder Kaypak, Fadime Geçioğlu, Hasan Durinğa, Hüseyin Orhan, Güngör Geçer, Yasemen Çelik, Ulaş Toros, Leyla Karakaş, Süleyman Sözütek, Duygu Atikaslan Ayçe, Meryem Filiz Bahadırlı, Nilüfer Korkmaz, Türkan Pehlivan, Okay Sangün, Uğur Büyükkantarcı, Bayram Bilgin, Miğdat Kocaman, Kemal Çelik, Mustafa Fidan Vursavuş Ve Funda Buyruk

ZİYAEDDİN YAĞCI KİMDİR?

1945 yılında Sivas'ın Gürün ilçesinde doğup Adana'da büyüdü.

Orta öğrenimini İmam Hatip Lisesi'nde, ön Lisans eğitimini Mahalli İdareler Yönetiminde, Lisans eğitimini ise Kamu Yönetimi'nde tamamladı.

Bir dönem (1975-1977) Çalışma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ve Bakan Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Milli Nizam Partisi ve Selamet Partisi il yönetiminde, il sekreterliği, il başkan vekilliklerinde bulundu. İlim Yayma Cemiyeti ve Birlik Vakfı gibi çeşitli dernek ve vakıflarda yöneticilik yaptı.

1994-1999 döneminde Anavatan Partisi'nden Belediye Meclis Üyeliğine seçilerek iki dönem Belediye Meclis üyeliği ve Meclis Başkanvekilliği yaptı.

Yağcı, 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Kurucular Kurulu Üyesi oldu. 14 Kasım 2002 - 22 Temmuz 2007 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. Dönem'de Adana milletvekili olarak görev yaptı. 16 Ocak 2012'de Genel Merkez tarafından il başkanı olarak atandı.

5 Kasım 2018 tarihinde vefat etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.