1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Siyasi dedikodular, Akif Akay’ı video ile seslenmeye mecbur etti
Siyasi dedikodular, Akif Akay’ı video ile seslenmeye mecbur etti

Siyasi dedikodular, Akif Akay’ı video ile seslenmeye mecbur etti

Akif Akay’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana programında hastalanması, değişik değerlendirmeleri beraberinde getirmişti.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çukurova Belediyesi açılışlarına geldiği tarihte, Akif Akay’ın koronavirüse yakalanması siyaset kulislerinde değişik yorumlara neden olmuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay’ın, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile belediye başkanlığı seçimi sonrası özellikle damadını özel kalem müdürü yapması sonrasında gerginlik oluşmuş ve ilişkilerin donma noktasına geldiği söyleniyordu.

Tüm bu gelişmelerden sonra, CHP genel başkanının Adana ziyaretinde bu konunun gündeme gelmesi muhtemel olarak gözükürken aynı tarihlerde, başkan Akay'ın koronavirüse yakalandığını duyurması siyasi kulislerde diplomatik bir taktik olarak yorumlanmıştı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ın olaylı istifa süreci sonrasına denk gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Adana ziyareti bu iddialara tuz biber ekmişti. Bilindiği gibi CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve diğer yetkililerin Berat Albayrak ile alakalı ifadeleri, hafızalara kazınmıştı

Tüm bu gelişmelerden sonra Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay dün bir video yayınlayarak evinden hasta olduğunu belirtir bir açıklama yaptı.

Akay’ın siyasi kulislerde konuşulanlardan rahatsızlık duyduğu ve bu nedenle bu tür açıklamayı yaptığı söyleniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.