1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Skandal fezlekeye Adana Cumhuriyet Başsavcılığı “dur” dedi!
Skandal fezlekeye Adana Cumhuriyet Başsavcılığı “dur” dedi!

Skandal fezlekeye Adana Cumhuriyet Başsavcılığı “dur” dedi!

Demokrasi, hukuk ve adalet adına skandal nitelikte olan fezlekeye, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ‘dur’ dedi.

A+A-

Kucuksaat.com kurucusu Taner Talaş, 28.03.2020 tarihinde, akşam saatlerinde, hakkında TCK 216-1 Maddesiyle “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla soruşturma açıldığını, Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından ifadeye çağrılmasıyla öğrendi.

İfadeye giden Talaş, dosyanın mahiyetine vakıf olup, hakkındaki suçlamaları öğrenmesiyle şoke oldu. Adana Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, Siber Suçları Önleme Büro Amirliği tarafından yapılan incelemede, Talaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı bazı paylaşımların suç teşkil ettiği, hatta ağır bir madde olan “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” maddesine girdiği gerekçesiyle soruşturmanın açıldığını öğrendi.

bakankoca.jpg

Ancak ilgili sosyal medya paylaşımlarına bakıldığında;

”Canan Karatay isminin artık “kelle, paça” hizmeti veren françayzing zinciri olmasının vakti geldi”,  
“Sağlık bakanı zaten kilolusun, ne gerek var saten pamuklu gömleğe, rahat pamuklu bir tişört giymeli. Bu yoğunluğa dayanılmaz. Şaka yapmıyorum”

canankaratay.jpg

“Cumhurbaşkanı Erdoğan “hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi. Beştepe yerine parlamenter sisteminin Cumhurbaşkanlığı Köşkü olarak kullandığı Çankaya Köşkü’nde konuştu. Gerçekten neden Beştepe’yi tercih etmedi? Kafam karıştı.” Gibi normal, günlük ve sıradan tweetler fezlekede “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik”e dönüştürmüştü.

bestepe.jpg

cumacami.jpg

PANDEMİ NEDENİYLE CUMA NAMAZI İPTALİ İSTEĞİ DE FEZLEKEDE

Pandeminin dünyada konuşulmaya başlandığı ama Türkiye’de sessizliğin hâkim olduğu pandeminin ilk günlerinde Talaş’ın attığı bir tweet ve siyasilere yaptığı çağrı, fezlekede yer aldı.

T24 isimli haber sitesinin, Diyanet İşleri Başkanının “Cuma namazının kılınmaması gibi bir durum söz konusu değildir” haberini alıntılayarak, ironik bir biçimde eleştiri yöneltmesi ve camilerin kapatılmasını istediği tweet de fezlekede yer aldı. Bilindiği gibi ilerleyen günlerde hükümet aldığı kararla, pandemi nedeniyle camileri kapatmıştı.

28.03.2020 tarihinde attığı tweetler nedeniyle ifadeye çağrılan Talaş, 10.20.2020 tarihinde Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürütmüş olduğu soruşturmada, emniyetin fezleke haline getirdiği suçlamalardan “kovuşturma yer yoktur” kararı ile aklanmış oldu.

kovusturma.jpg

DEVLET KURUMLARININ TEK KRİTERİ HUKUK OLMALI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan kucuksaat.com kurucusu Taner Talaş şöyle konuştu:

Yıllarca gazetecilik mesleği gereği, birçok defa emniyete ifade vermeye gittim. Özellikle eski emniyet müdürü Ahmet Zeki Gürkan döneminde devlet kurumunun ve çalışanlarının hukuktan saparak hakkımda yapmaya çalıştıkları hukuk dışı işlerle mücadele ettim. O günlerde mücadelem, bana bazı sıkıntılar vermiş olsa dahi haklılıklarım ortaya çıkmıştır. FETÖ’cü A. Zeki Gürkan ve ekibini birçok davada mahkûm ettirdim.

15 Temmuz sürecinden sonra, geçmişten ve yaşadıklarımızdan ders alarak, özellikle emniyet ve adaleti ilgilendiren konularda daha dikkatli, adalete ve hakikate daha uygun davranacakları yönde bende bir kanaat oluşmuştu. Ancak ilgili dosyada da görüldüğü üzere, trajikomik sayılacak twetleri fezleke ve araştırma konusu yapmak maalesef güvenimizin yitirilmesine neden oluyor. Nihayetinde yine hukuk galip geldi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile alakalı “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verdi. Bu arada ben 8 ay beklemek zorunda kaldım. Artık bu alışkanlıklardan devlet kurumlarının vazgeçmesi gerekiyor.”

Aslında bu can sıkıcı meseleyi ilgili yetkililere hem şifahi, hem de yazılı olarak bildirmiştim. Mesele benim için kapanmıştı. Ancak bugün Adalet Bakanının bir yönüyle özeleştiri, bir yanıyla vicdan, bir yanıyla olan bitene itiraz niteliğindeki beyanları nedeniyle, kamuoyunun bu konudan haberdar olmasını, ayrıca Adalet Bakanının vicdanı rahatsız eden uygulamalara hassasiyet gösterdiği inancıyla duyulmasını istedim.

Alınan karar gereği, adalete ve hukuka inancımı sürdürmek istiyorum. Adana Emniyet Müdürlüğüne bu süreçten sonra atanan ve insanların güvendiği Adana Emniyet Müdürü Sayın Doğan İnci’nin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bu tür aleni hukuksuz fezlekelere meydan vermeyecek bir iklimi oluşturmasını temenni ediyorum.

scan0000.pngscan0001.pngscan0002.pngscan0003.png

scan0004.png

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.