1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Belediye işçisinden 2 Milyon TL'lik haciz!
Belediye işçisinden 2 Milyon TL'lik haciz!

Belediye işçisinden 2 Milyon TL'lik haciz!

Kozan Belediyesi'ni şoke eden haciz işleminin arkasında eski başkan Musa Öztürk mü var?

A+A-

Kozan Belediyesi iştirak şirketi Kozan İmar Sanayi Personel Ticaret LTD. ŞTİ'ye, Kozan eski Belediye Başkanı Musta Öztürk'ün yeğeni Barbaros Mustafa Öztürk tarafından gönderilen 2 Milyon TL'lik senet Kozan Belediyesi'ne bomba gibi düştü. Şirket yönetimi konuyla ilgili açıklamada bulundu.

İşte şirket yönetiminden yapılan o açıklama:

Kozan Belediyesi’ne ait olan şirketimiz Kozan İmar Sanayi Personel Ticaret LTD. ŞTİ.’ye 05/02/2020 tarihinde gelen bir tebligat ile 2 Milyon Lira (eski para ile 2 Trilyon) senet ile haciz işlemi başladığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Kayıtlarımızda bulmayan bu senedin alacaklı kısmında yazan ismin eski personellerinden aynı zamanda önceki dönem Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk'ün yeğeni olan Barbaros Mustafa Öztürk olması anlaşılır bir durum değildir.

Asgari ücret ile çalışan bir personelin 2 milyon Lira alacağı olduğunu iddia ederek haciz yapması ne vicdana ne ahlaka ne de yasalara uygun değildir. Önceki dönem şirket müdürü Mehmet Tatan ile şirketimiz temasa geçmiş, senet ile ilgili bilgi talep etmiştir.

Duyduğunda resmen şok olan eski şirket müdürümüz şirket merkezine gelerek yetkililerle konuşmuş, böyle bir senedin olmadığını kendisinin böyle bir senet imzalamadığını beyan etmiş, bu durumla ilgili yapması gereken ne varsa yapmaya hazır olduğunu dile getirmiş ve savcılığa giderek senette ismi yazan şahıs ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Şirketimiz avukatları yine aynı şekilde şahsı savcılığa şikâyet etmiş ve icranın durdurulmasını talep etmiştir. 4

7 Milyon Lira borç ile devraldığımız şirketimiz devraldığımızda resmen iflas etmiş durumdaydı. 430 kişinin ekmek yediği ve Kozan’ımızı Kozan yapan Dağılcak, İskele, Kale, Konak gibi tesisleri işleten aynı zamanda halkımıza ucuz ekmek satışı sağlayan şirketimizin faaliyetlerini yönetim olarak bu borç ile devam etmek için yoğun bir çaba gösterirken bu tarz haksız, gerçeği yansıtmayan, vicdanlara sığmayan bir olayın içinde bulunmanın tarifini Kozan halkına bırakıyoruz.

Eski dönemde 3 ay üst üste maaş alamayan personellerimiz Başkanımız Mimar Kazım Özgan'ın göreve başladığı gün itibariyle düzenli bir şekilde maaşlarını almıştır. Her ayın 15'inde maaşlarını alan personellerimiz üç gün sonra bu haksız haciz yüzünden maaşlarını alamadıklarında haczi yapan kişiler bu durumun vebalinin altında ezilmeyecekler mi? Biz Kozan İmar Sanayi Personel Limited Şirketi yönetimi olarak bu durumu siz değerli basın mensupları aracılığı ile Kozan halkına arz ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.