1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sözlü'nün bürokratları hakkında iddianame!
Sözlü'nün bürokratları hakkında iddianame!

Sözlü'nün bürokratları hakkında iddianame!

Kamuoyuna yansıyan iddialar, yeni yönetimin suç duyuruları sonuçlanmaya başladı

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü dönemi ile alakalı iddiaların incelenmesine adli ve idari soruşturma neticesinde gelişmeler yaşanıyor.

ABB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılmak üzere Kışla Mahallesi 4470 Sokak No:55 adresinde bulunan Zemin + 3 katlı binanın 2015 Şubat ayında 3 yıllığına KDV dahil 215 Bin 940 TL bedelle kiralandığı, 3 yıllık kiranın kanunlara aykırı bir biçimde peşin ödendiği tespit edildi.

Ayrıca kiralanan binanın amacı dışında kullanılarak, özel şahıslar tarafından mobilyacı dükkanı olarak amacı dışında ticaret yapıldığı iddia edildi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlatmış olduğu soruşturma tamamlandı. İddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Yargılamanın ilk celsesinde mahkeme, Adana Büyükşehir Belediyesi'nden tüm evrakları isteyerek yargılamaya başladı. Konu ile alakalı cezalandırılması istenilen kişilerin eski daire başkanları Mehmet Ali Arslan ve Halil Hızlısoy olduğu belgelerle anlaşıldı. 

Kiralanan yerin sahibinin kim olduğu, hangi ilişkilerle kanun ve yasalara aykırı olduğu halde 3 senelik peşin kiralama imtiyazının sağlandığı, mobilyacılık yapan kişilerin belediye bürokrasisinde nasıl bir ilişki ağında yer aldığı yargılama esnasında ortaya çıkacak.

Bilindiği üzere çeşitli söylentiler nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Gençlik Merkezlerini kapatmış, bu konu Adana kamuoyunda çok ciddi bir biçimde tartışılmıştı. 

evrak1.pngevrak2.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum