1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sözütek : "Fırsatçıların tuzağına düşmeyin"
Sözütek : "Fırsatçıların tuzağına düşmeyin"

Sözütek : "Fırsatçıların tuzağına düşmeyin"

"Yılbaşı öncesi denetimler arttırılmalı"

A+A-

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, yılbaşı alışverişinin başladığı şu günlerde, piyasadaki hareketliliğin fırsatçıların iştahını kabarttığını belirterek, vatandaşlara, yılbaşı gecesi tüketecekleri ürünler ile eş, dost ve akrabalarına verecekleri hediyeleri güvenilir, bilinir mahalle esnafından almalarını tavsiye etti. Merdiven altı üretim ve kayıt dışı satışlara karşı denetimlerin arttırılması için yetkilere de çağrı yapan Başkan Sözütek, yılbaşı alışverişini fırsat bilerek halkın sağlığıyla oynayanlara göz açtırılmamasını istedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek,  yılbaşı gecesi tüketilmek üzere satışa sunulan gıda ürünleri, kaçak ve sahte alkollü içecekler konusunda vatandaşları uyardı.

Merdiven altı gıda ve sahte alkol üretiminin yılbaşı öncesinde hız kazanabileceğine işaret eden Başkan Sözütek, vatandaşların, yılbaşı sofralarını süsleyen gıda ve içecekleri alırken dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Sağlıksız koşullarda, hijyen kurallarından uzak, üretimi ve satışı yapılan gıda ürünleri ile sahte ve kaçak içkideki tehlikeye dikkat çeken Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan kuru yemiş, pasta ve şarküteri ürünleri ve alkollü içeceklerde merdiven altı üretime dikkat etmeliyiz. Yılbaşını fırsat bilen sahtekarlar, sağlıksız koşullarda ürettikleri ürünleri ucuz fiyattan piyasaya sürerek vatandaşın gözünü boyuyor. Vatandaşlarımız, üç kuruş para kazanma uğruna halkın sağlığıyla oynayan fırsatçıların tuzağına düşmemeli, değerinin altında fiyatlardan piyasaya sürülen gıda ürünleri  ve alkollü içeceklere itibar etmemelidir" dedi.

 

ESNAF GÜVENLİ ALIŞVERİŞİN ADRESİ

Esnafın kendi yemediği ürünü vatandaşa satmayacağının altını çizen Başkan Sözütek, "Yeni yılda ağzımızın tadının kaçmaması, sağlığımızın bozulmaması için  bilindik ve güvenilir olan esnaflardan alışveriş yapmalıyız. Vatandaşlarımızın bu ürünleri satın alırken dikkat etmesi gereken en önemli şey ise kimin ürettiği ve kimden satın alındığıdır. Bizim esnafımız hijyen kurallarına uyan, pastasını soğuk dolapta muhafaza eden, en iyi fındığı, fıstığı kullanan sanatkardır. Vatandaşlarımız sırf ucuz olsun diye kalitesiz ürünleri tercih etmemeli, kendi sağlıklarını ve sevdiklerinin sağlığını düşünerek yılbaşı alışverişlerini sağlıklı, kaliteli, hijyen kurallarına uyan, güvenilir esnaflarımızdan yapmalıdır. Vatandaşlarımız, kayıt dışı, sağlıksız, sahte ve kaçak satış yapanlarla karşılaşmaları halinde ise ilgili kurumlara ihbarda bulunmalıdır. Unutulmamalıdır ki kayıtlı esnaflarımız, güvenilir alışverişin en doğru adresidir" diye konuştu.

Birlik Başkanı Nihat Sözütek, merdiven altı üretim ve kayıt dışı satışlara karşı denetimlerin arttırılması için de yetkilere çağrı yaptı.

Başkan Sözütek, "Kaçakçılar her sene olduğu gibi bu sene de yılbaşı kutlamaları nedeniyle piyasalarda yaşanacak hareketliliği fırsat bilerek sağlıksız gıda ürünleri ile sahte, kaçak alkollü içecekleri piyasaya sürmek için fırsat kolluyor. Kaçak, sağlıksız gıda ürünleri ve alkol üretimi yüzünden, devlet milyarlarca lira vergi, vatandaşlarımız sağlığını ve hayatını kaybederken, esnaflarımızın da kazancı düşüyor. Başta Valiliğimiz olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve ilçe belediyeleri denetimlerini sürdürüyor. Yapılan denetimlere karşın fırsatçılar da boş durmuyor. Bu nedenle hem esnaf olarak hem de Adanalılar olarak kentimizi yöneten mülki amirlerimiz ve idarecilerimizden, denetim yetkisini elinde bulunduran kurumlarımızın yetkililerden denetimlerin arttırılarak, yılbaşı alışverişini fırsat bilerek halkın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmamalarını, gıda ürünlerinin kaldırım ve yol kenarlarına kurulan tezgahlarda hijyen kurallarından yoksun, sağlıksız koşullarda satılmasına müsaade edilmemesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.