1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sözütek:"Ali Münif Yeğenağa ve Büyüksaat otopark olarak kullanılıyor"
Sözütek:"Ali Münif Yeğenağa ve Büyüksaat otopark olarak kullanılıyor"

Sözütek:"Ali Münif Yeğenağa ve Büyüksaat otopark olarak kullanılıyor"

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, restorasyon çalışmalarıyla birlikte toplu taşıma araçlarına kapatılan Ali Münif Yeğenağa Caddesi ve Büyüksaat'in adeta bir açık otoparka dönüştüğünü söyledi

A+A-

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Ali Münif Yeğenağa Caddesi ve Büyüksaat civarının otopark olmaktan kurtarılıp, yeniden kentin cazibe merkezi haline gelebilmesi için şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslere açılması gerektiğini kaydetti.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Nihat Sözütek, Küçüksaat TV'de yayınlanan Gündem Özel programının canlı yayın konuğu odu. Esnafın genel sorunlarının ele alındığı programda, gazeteci Taner Talaş'ın sorularını yanıtlayan Birlik Başkanı Nihat Sözütek, Ali Münif Yeğenağa Caddesi ve Büyüksaat'in minibüslere açılması, kayıt dışı işletmeler, büfeler, kaldırım işgalleri,  trafikte gereksiz yere korna çalınması gibi konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Ali Münif Yeğenağa Caddesi ve Büyüksaat'in bir zamanlar Adana'nın en cazibe merkezi, ticaretin kalbi konumunda olduğunu hatırlatan Başkan Sözütek, "Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nin toplu taşıma araçlarına kapatılması, Abidinpaşa ve Cemal Gürsel caddelerinde yapılan güzergah değişikliği ulaşım koşullarını güçleştirdi. Hal böyle olunca bir zamanlar Adana'nın en önemli ticaret merkezi olan Ali Münif Yeğenağa ve Büyüksaat eski cazibesini yitirdi" dedi.

Ali Münif Yeğenağa Caddesi ve Büyüksaat'e şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin girişi yasaklanırken, ağır tonajlı araçlar ve tur otobüslerinin rahatlıkla girdiğine dikkati çeken Başkan Sözütek, "Sadece bu da değil. Ali Münif Yeğenağa Caddesi ve Büyüksaat'e gidin bir gezin. İçler acısı bir manzarayla karşılaşırsınız. Adeta açık otoparka dönmüş durumda" diye konuştu.

Ali Münif Yeğenağa Caddesi ve Büyüksaat'in minibüslere açılmasıyla hem bölgenin otopark olarak kullanılmasının önüne geçileceğinin hem de esnafın işlerinin açılacağının altını çizen Başkan Sözütek, "Kapatmak, yasaklamak çözüm değil. Adana trafiğinin bir düzene, disipline girmesi lazım. Bunun için yapılacak iş belli. Ali Münif Yeğenağa caddesi korna yasağı ve hız limiti getirilerek dolmuş tabir edilen şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslere açılmalıdır. Bu sayede Adanalıların Büyüksaat'e ulaşımı kolaylaşacağı gibi, bölgenin otopark olarak kullanılması da önlenmiş olur. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Otobüsleri ve Halk Otobüsleri Kızılay Caddesini kullanmaya devam edecekleri için yapılacak düzenleme ile trafik yoğunluğunun azalması da sağlanmış olacak. Biz önce bu düzenlemeyi bir yapalım. Ali Münif Yeğenağa Caddesi'ni minibüslere açarak, Abidinpaşa ve Cemal Gürsel Caddelerinde güzergahı eski haline getirerek, Adana trafiğini bir rahatlatalım, sonra oturup geleceğin planlamasını hazırlayalım" ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da yerel seçim öncesi ve seçildikten sonra yaptığı ziyaretlerde Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nin minibüslere açılacağı yönünde açıklamaları bulunduğunu hatırlatan Başkan Sözütek, "Binlerce, imzalı, kaşeli dilekçe var. Başkan Karalar'ın açıklamalarıyla umutlanan esnafımız Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nin minibüslere açılacağı günü heyecanla bekliyor" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.