1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SPK’dan SASA ve Hektaş işlemlerine yeni tedbir kararı!
SPK’dan SASA ve Hektaş işlemlerine yeni tedbir kararı!

SPK’dan SASA ve Hektaş işlemlerine yeni tedbir kararı!

Sermaye Piyasası Kurulu SASA ve Hektaş başta olmak üzer bürüt takasa alınmasını kararlaştırdı.

A+A-

Geçtiğim hafta başlayan tabanların bugün kalkıp yeniden tavan olması üzerine Sermaye Piyasası Kurulu SPK ek tedbirler aldı. SPK SASA ve Hektaş başta olmak üzer oyuncular tarafından sert hareketler yapılan hisselerde bazı yasaklar getirme kararı aldı.

Konu ile ilgili olarak SPK’dan şu açıklama yapıldı:

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında PRDGS.E, CELHA.E, CONSE.E, IMASM.E, SASA.E ve HEKTS.E paylarında 23/11/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 22/12/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı, emir paketi tedbirleri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.

SPK’nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.