1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tarihi bina otopark mı olacak
Tarihi bina otopark mı olacak

Tarihi bina otopark mı olacak

Tarihi bina otopark mı olacak,yoksa tescillenecek mi?Kurulun kararı bekleniyor.

A+A-

22 Ekim 2019 Salı günü çıkan yangında ciddi hasar oluşan bina için Adana Mimarlar odası harekete geçti.
Adana Prof. Dr. Nusret Karasu Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde yangın çıkmış, Adana'da 1970'li yılların anlatıldığı "Bir Zamanlar Çukurova" dizisinde hastane sahnelerinin çekildiği binanın tadilatı sırasında kaynaktan çıkan kıvılcım yangına neden olmuş, tarihi bina ciddi tahribata uğramıştı.

2921.jpg

Kamuoyunda binanın akıbeti tartışılmış, tarihi binalar konusundaki hayli kabarık olan sicilimiz ve sabıkamız nedeniyle yeni bir oldu bitti ile karşı karşıya olduğumuz iddia edilmişti.

Sağlık Bakanlığı'ndan sızan kulis bilgilerine göre, mevcut binanın yıkılarak Çukurova Devlet Hastanesi'ne otopark yapılacağı da söylenmişti.

Tüm bu söylentiler devam ederken, Adana Mimarlar Odası tarihi binanın korunması amacıyla harekete geçti.

Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne müracaat eden Adana Mimarlar Odası, Cumhuriyet mimarisi yapının tescil edilmesi gerektiğini ve koruma altına alınmasıyla alakalı kurula başvurusunu yaptı.

Tarihi binayı kurtarmak için girişimlere başlayan mimarlar odasının, kurula yapmış olduğu başvurunun neticesini ne olacağı merak edilirken, bina hakkında Sağlık Bakanlığı'nın kurul başvurusu sonuçlanmadan herhangi bir işlem yapmaması bekleniyor.

evrak-003.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.