1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tarihi müze binası, evlendirme dairesi oldu
Tarihi müze binası, evlendirme dairesi oldu

Tarihi müze binası, evlendirme dairesi oldu

Kamuoyu müze binasının Altınkoza A.Ş'ye tahsis edilmesini bekliyor

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü döneminde, yapılan yol genişletme çalışması esnasında yıkılması gündeme gelen ancak tarihi özellikler taşıdığı için yıkımı iptal edilen, Adana Arkeoloji Müze binası yıkılmayarak yerinde kalmıştı.

Sevindirici bu gelişme uzun sürmedi. Binanın tarihi özellikleri ve yıllarca Adana Müzesi olarak kullanılması sebebiyle kültürel bir amaçla kullanılması düşünülürken, Adana Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Şube Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

31 Mart 2019 seçimlerinden önce yapımına başlanan Yavuzlar Köprüsü’nün batı ayağı çalışmaları sebebiyle, Galleria yakınındaki Evlendirme Şube Müdürlüğü binası yıkılmıştı.

Merkez Park ve Merkez Cami'ye çok yakın ve köşe başında bulunan tarihi müze binasının, kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren ve şuanda bir apartman dairesinde faaliyet gösteren Adana Altınkoza A.Ş’ye tahsis edilmesi vatandaşlar tarafından talep ediliyor.

Bilindiği üzere eski başkan Hüseyin Sözlü döneminde de sanatsal faaliyetler yapılan açık hava sineması düğün salonuna dönüştürülmüştü.

fc92b028-c3ac-4f29-83ef-6601baa228b4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.