1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tarım Bakanı Pakdemirli'nin müjdesi kafaları karıştırdı: Adana'da 5 Milyar TL yatırımla 106 bin kişi istihdam edilir mi?
Tarım Bakanı Pakdemirli'nin müjdesi kafaları karıştırdı: Adana'da 5 Milyar TL yatırımla 106 bin kişi istihdam edilir mi?

Tarım Bakanı Pakdemirli'nin müjdesi kafaları karıştırdı: Adana'da 5 Milyar TL yatırımla 106 bin kişi istihdam edilir mi?

İmamoğlu, Sarıçam, Ceyhan, Kozan ve Yüreğir ilçelerini direkt ilgilendiren projenin sonunda, Tarım Bakanı Ekrem Pakdemirli'nin hesaplamasına göre bu ilçelerde işsiz kalmaması gerekiyor.

A+A-

Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bugün ajanslara düşen ve Adana tarımını olumlu anlamda etkileyecek olan, yıllardır süren projenin sona gelindiğini, projenin bitmesi ile Adana ekonomisine ciddi katkılar koyacağını belirten açıklaması kafaları karıştırdı.

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İmamoğlu Sulamaları Projesi'nin Adana'da 1 milyon 66 bin 800 dekar arazinin sulanmasını sağlayacağını belirterek, "İmamoğlu Sulamaları Projesi'nin tamamlanması ile yıllık 1 milyar 600 milyon TL gelir artışı bekleniyor. 106 bin kişiye de ilave istihdam imkanı sağlanacak" dedi.

Haberde bir diğer dikkat çeken ayrıntı ise "106 bin kişiye de ilave istihdam imkanı sağlanacak. Toplam yatırım bedeli 4 milyar TL olan proje 2,5 yıl gibi kısa bir sürede kendini amorti edecek." açıklaması oldu.
13538.jpg

Tarım Bakanı’nın Twitter hesabından 5.2 milyar TL olarak belirttiği proje bedelinin, yine Bakan Pakdemirli'nin beyanına dayanan ajans haberlerinde 4 milyar TL olarak geçmesi ayrıca dikkat çekti.

5 Milyar TL yatırımla 106.000 kişi nasıl istihdam edilecek?
Yapılan yatırımın 5 milyar TL olması ve istihdam edilecek kişinin 106 bin gibi akıl almaz bir rakamla ifade edilmesi ciddi bir yanlışlığın varlığına işaret ediyor. Teknolojinin üst seviyede kullanıldığı bir alan olan, özellikle son 20 yıldır artık emek yoğun bir sektör olmaktan çıkan bir tarım sektöründe, 106 bin kişinin nasıl istihdam edileceği merak konusu oldu.

SASA yatırımı
Geçen haftalarda 11 milyar TL gibi büyük bir rakamla yatırım yapacağını açıklayan, Erdem Holding’e bağlı SASA’da 2030 yılının sonuna kadar 1350 kişinin istihdam edileceği öğrenilirken ve tüm Adana bu yatırım haberiyle havalara uçarken, Tarım Bakanlığı'nın 5 milyar TL gibi bir rakamla 106 bin kişiyi istihdam etmesi hesap hatası olarak yorumlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.