1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tarım Bakanlığı'nın raporu sonrası herkes bu soruyu soruyor: Tek tırnaklı eti nedir?
Tarım Bakanlığı'nın raporu sonrası herkes bu soruyu soruyor: Tek tırnaklı eti nedir?

Tarım Bakanlığı'nın raporu sonrası herkes bu soruyu soruyor: Tek tırnaklı eti nedir?

At etine alışkın Adanalı'nın bu kez kafası karışık

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yurt çapında yapmış olduğu denetimlerin sonucunda oluşturmuş olduğu liste bakanlığın internet sitesinde yayınlandı.

İnsan sağlığını hiçe sayan liste tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da infial yarattı. Listede dikkat çeken teknik tabirler vatandaşların kafasını karıştırdı. Birçok yerde at, eşek ve domuz eti gibi tabirler kullanılırken, bazı yerlerde kullanılan teknik tabirler akıllarda soru işareti bıraktı. 'Tek tırnaklı' ve diğer teknik tırnakları kucuksaat.com okuyucuları için araştırdı. 

ateti.jpg

Tek tırnaklı hayvan eti nedir? İşte ayrıntılar...

At, eşek, zebra ile bunların melezleri olan katır, bardo ve zebroit gibi tırnak yapısı bir bütün parçadan oluşan hayvanlardır. Domuz da tek tırnaklı hayvanlar grubunda yer alır. Sindirim sistemleri ile de farklılık gösterirler; çift tırnaklı hayvanlar gibi çok odacıklı değildir. geviş de getirmezler. Bu hayvanların eti tek tırnaklı olarak adlandırılır. Hileli gıda ürünleri satışı yapanlar bu tür hayvanların etini ürünlerinde kullanabiliyor.

Kanatlı hayvan: Aves sınıfında bulunan ve eti gıda olarak tüketilen tavuk, hindi, kaz, ördek, bıldırcın, devekuşu ve benzeri evcil kanatlı hayvanları

tek.jpg

Kanatlı karkası: Tekniğine uygun olarak kesilmiş, kanı akıtılmış, tüyleri yolunmuş, böbrek hariç olmak üzere iç organları çıkartılmış ve devekuşunda ise böbrek dahil iç organları çıkartılmış, baş ve ayakları kesilmiş, yıkama ve soğutma işlemi görmüş, suyu sızdırılmış bütün halindeki kanatlı hayvan gövdesini,

Kanatlı eti: Kanatlı hayvanların karkaslarından elde edilen insan tüketimi için uygun tüm parçaları, ifade eder

esek-eti-gormek-1857.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum