1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tarım Kredi savunması: Daha pahalı satmıyoruz, karşılaştırma yanlış
Tarım Kredi savunması: Daha pahalı satmıyoruz, karşılaştırma yanlış

Tarım Kredi savunması: Daha pahalı satmıyoruz, karşılaştırma yanlış

Tarım Kredi Kooperatifi marketi, aynı ürünlerin farklı marketlerde daha ucuza satıldığı haberlerini yalanlayarak 'segment' ve 'kalite' farkı olduğunu savundu. Belirli ürünlerde Migros ve BİM'le karşılaştırıldığında Tarım Kredi marketi daha pahalı çıkmıştı

A+A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi), kendi marketlerinde satışa sunulan ürünlerin pahalıya satıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Diğer marketlerdeki daha ucuz ve “kalitesiz” ürünlerin, kendi marketlerindeki “kaliteli” ürünlerle kıyaslandığını savunan Tarım Kredi, karşılaştırmanın haksız olduğunu belirtti.

Tarım Kredi’den yapılan açıklamada, her marketin farklı fiyatlarda satışa sunduğu kendine özgü, birinci ve ikinci marka ürünleri bulunduğu belirtildi. Konuyla ilgili haberlerde Tarım Kredi Kooperatif market şubelerinin birinci marka ürünü ile diğer marketlerin ikinci marka ürünlerinin kıyaslandığına işaret edildi.

‘BİRİNCİ FİLİZ ÇAYI, RAKİPLEİRN SÜRGÜN HARMAN ÇAYIYLA MÜKAYESE EDİLİYOR’ 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Tarım Kredi market şubelerimizde satışa sunulan ürünlerimizden fiyat karşılaştırılması yapılan ayçiçek yağı, pirinç ve çayda yapılan mukayeseler gerçeği yansıtmamaktadır. Günlük fiyat dalgalanmaları hariç, Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin indirim kampanyasındaki birinci marka ürünlerimiz her zaman sektördeki diğer paydaşlarımızın birinci markasından, ikinci marka ürünlerimiz de ikinci marka ürünlerinden daha ucuzdur. Ayçiçek yağında farklı segmentteki ürünler karşılaştırılarak ‘Tarım Kredi Kooperatif marketleri pahalı ürün satıyor’ algısı oluşturulmak istenmektedir. Pirinçte ise Tarım Kredi Kooperatif marketlerindeki birinci kalite yerli Osmancık-Baldo pirinç ile diğer marketlerin ithal Çin ve ikinci kalite Luna pirinci mukayese edilmektedir. Çayda da Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde satılan birinci sürgün filiz çayı ile rakiplerin üçüncü sürgün harman çayı mukayese edilmektedir.”

Açıklamada, kuruma bağlı marketlerde, 70 ana ürün grubunda yaklaşık 400 ürün çeşidinin, sektördeki diğer paydaşlardan “daha uygun” fiyatlarda olduğu kaydedildi.

NE OLMUŞTU? 

DW Türkçe, dün yayınladığı haberinde BİM, Migros ve Tarım Kredi marketlerindeki aynı ürünleri karşılaştırmış ve sepette en pahalı marketin Tarım Kredi olduğunu açıklamıştı. Haberde ayçiçek yağı, pirinç, kuru fasulye, nohut, salça ve çaydan oluşan sepet Tarım Kredi’de 253.5, Migros’ta 233.5, hedefteki market BİM’de ise 232.5 TL tuttuğu bilgisi verildi.

Kronos

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.