1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. "Temsa’nın yeni nesil otobüsünü ilk önce Adana almalıydı"
"Temsa’nın yeni nesil otobüsünü ilk önce Adana almalıydı"

"Temsa’nın yeni nesil otobüsünü ilk önce Adana almalıydı"

Temsa ve Aselsan'ın banttan indirdiği yüzde 100 yerli elektrikli otobüsün ilk siparişinin Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden gelmesi sonrasında Uluğtürkan Adana Büyükşehir Belediyesi'ne sitem etti.

A+A-

Refleks Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve yazar Mehmet Uluğtürkan, Temsa'nın üretimine başladığı yüzde 100 yerli ve çevre dostu elektrikli yeni nesil otobüslerinin ilk siparişlerinin Adana dışından sipariş verilmesine sitem etti.

Temsa ve Aselsan ortak girişimi, 15 dakikalık şarjla 80 kilometre yol kat edebilen yerli bataryaya sahip otobüsün banttan inmesi sonrasında ilk siparişin Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmesini yorumlayan Uluğtürkan, "Kendi değerinin farkında olmayan, sahip çıkmayan bir Adana var. Temsa'nın Aselsan iş birliğiyle geliştirdiği yüzde 100 yerli elektrikli ve çevreci otobüsün ilk serisini Samsun Büyükşehir Belediyesi aldı. Bu onuru topraklarında otobüs üretilen Adana yaşamalıydı. Çevreci otobüslere gururla Adanalı binmeliydi. İlk çıkan otobüsleri Adana Büyükşehir Belediyesi alamaz mıydı? Öyle üzgünüm ki..." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.