1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Temsa'yı Ethem Sancak mı alacak?
Temsa'yı Ethem Sancak mı alacak?

Temsa'yı Ethem Sancak mı alacak?

BMC ve yerli otomobilden sonra Temsa da Ethem Sancak grubuna mı geçecek?

A+A-

Yerel ve ulusal kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olan Temsa meselesi ile alakalı her geçen gün ekonomi kulislerine yeni bilgi ve iddialar düşüyor.

Üretimini durduran ve mali krize giren Temsa'nın yeni sahiplerinin Temsa'nın yeniden üretime başlamasına sıcak bakmadığı iddia edildi. Uluslararası bir fon tarafından alınan, otomotiv sektörüne yabancı olan yeni sahiplerinin ödedikleri paranın geri verilmesi kaydı ile Temsa'dan vazgeçecekleri gelen bilgiler arasında. 

ETHEM SANCAK TEMSA'YI ALACAK MI?
Ekonomi kulislerine düşen yeni bilgilere göre, Temsa'yı Ethem Sancak'ın alacağı iddia edildi. Daha önce bünyesine BMC'yi de katan Sancak Grubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla oluşturulan yerli otomobil konsorsiumunda da yer almıştı. Otomotiv sektörüne giriş yapan Sancak'ın Temsa'yı alması uzak bir ihtimal olarak görünmüyor. 

KATAR VE DÜNYA KUPASI FAKTÖRÜ
Türkiye ile çok iyi ilişkileri olan Katar ile Tank ve Palet Fabrikası'na ortak olan Sancak Grubu'nun çok ciddi avantajlarından bir tanesi de 2022 yılında Katar'da yapılacak olan Dünya Kupası finalleri.

3500 ADET OTOBÜS SİPARİŞ EDİLECEK
Dünya Kupası nedeniyle değişik ölçülerde 3500 otobüse ihtiyacı olan Katar'ın ihtiyacı olan otobüsleri Sancak'la olan ilişkisi nedeniyle Türkiye'den alması daha güçlü bir ihtimal olarak göze çarpıyor.

Temsa'yı satan Sabancı Grubu ve satın alan fon cephesinden hala bir açıklama yapılmaması Temsa'nın Sancaklara satışı iddialarını güçlendiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum