1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. THK: Halkımıza teşekkür ederiz
THK: Halkımıza teşekkür ederiz

THK: Halkımıza teşekkür ederiz

Röportaj: Türk Hava Kurumu Adana Şube Başkanı Talat Özyürek

A+A-

Son iki yıl içinde Adana Türk Hava Kurumu'nun çalışmaları birçok kesimde takdirle karşılandı. Kurumun adından birçok alanda söz edilir oldu.

Gençleri havacılık konusunda eğiten, onların hayatlarını anlamlı bir faaliyet ile dolduran, onurlu şehit ailelerini düzenli olarak ziyaret ederek, bir nebze de olsa evlat acılarını azaltmaya çalışan, Adana'da okullarda model uçak eğitimleri veren, bayramda, selde, depremde, iyi ve kötü günde daima halkın yanında olduğunu hissettiren kurumun Başkanı Talat Özyürek ile Kucuksaat.com haber sitesi olarak görüştük.

thk-1.jpg

Küçüksaat: Sayın Özyürek, Adana'da başarılı kurumlar vardır, KIZILAY, YEŞİLAY gibi, siz de onları aratmayacak gibi görünüyorsunuz?

Talat Özyürek: "Birçok alanda Kızılay ile müşterek olarak görev yapıyoruz. Halkımıza yardım ve sosyal fayda sağlama konusunda zaman zaman güç ve emeklerimizi birleştiriyoruz. THK Adana Şubesi'nin Yönetim Kurulunda bulunan arkadaşlarımızın bir kısmı ayrıca KIZILAY'ın merkez ve şubelerinde yöneticiler.

 

Küçüksaat: 2019 yılında sizi birçok alanda gördük, çalışmalarınız hakkında kısa bir özet yapacak olsanız ne derdiniz?

Talat Özyürek: Öncelikli hedefimizde Adana halkına bir mesaj vermekti. Onlara, 'Havacılığın gelişmesini amaç edinmiş THK daima halkının yanındadır. 2018 yılının Ağustos ayından itibaren, görevi devraldığımız arkadaşlarımız ile birlikte, daima halkın içinde olduk.

 

"Küçüksaat: Yani?"

GENÇLERİN İLGİ ODAĞI OLDUK

Talat Özyürek: Yani şu, sadece 2019 yılının kısa bir özetini vereyim. 294 öğrencimize havacılığın geliştirilmesi kapsamında kurs verdik.

Adana genelinde 71 okulda, model uçak kursları ve seminerler verdik. Yaklaşık 150.000 öğrenciye ulaştık ve onlara yüz yüze THK ve amaçlarını anlatıp, "İstikbalin göklerde olduğu" şuurunu verdik. Faaliyetlerimiz, gidilmemiş okul kalmayana kadar sürecektir.

Adana genelinde düzenlenen 5 festivalde yerimizi aldık.

Bu çalışmalar neticesinde 297 gencimizin "Genç Kanatlar" üyesi olmasını sağladık.

R/C Model Uçak kursumuzda 14 kişiye Sertifika verilirken, Model Roket Başlangıç kursunda 21 kişi Sertifika almaya hak kazandı.

Model Uçak Başlangıç kurslarında yetişen öğrenci sayımız 294 oldu.

dbe6bd1f-6eea-4d1b-b841-2174be232fb1.jpg

TÜRKİYE ŞAMPİYONLARI YETİŞTİRDİK

Yaptığımız çalışmalar sonucunda Türkiye çapında başarılı olmamızı sağladı.

Genç Kanat Üyemiz İlker Adıyaman, 18 Yaş altı Model Roket yarışmalarında Türkiye 3.

Genç Kanat Üyemiz Levent Öztürk, 18 Yaş üstü Model Roket yarışmalarında Türkiye 3.

Genç Kanat Üyemiz Salih çelik, Kostümlü Yamaç paraşütü müsabakalarında Türkiye 2.

 

Gençlerimize havacılığı sevdirmek sureti ile onları milletimize ve yurdumuza faydalı, ahlaklı gençler olarak yetişmesinin ilk adımını atıyoruz.

Az önce sadece ilk sömestr döneminde 71 okula gittiğimizden söz etmiştik. Öğrencilerin gözlerinde oluşan sevinçleri görmenizi tavsiye ederim. Birçok öğrencinin model uçak kursu gördükten sonra kendine bir hedef belirlediğini hissedebiliyorsunuz. Çocuklarımızı havacılığa yöneltmek ve onların tercihi arasına havacılığı da katmış olmak... İşte kurumumuzun önceliği. Bu bizim ödülümüzdür ve kurumun da kuruluş nedenidir.

Atatürk'ün "İstikbal Göklerdedir diye işaret ettiği hedef böylelikle gerçekleşmektedir..."

9b957f6a-031d-4ec6-aab2-76441a21adaf.jpg

ŞEHİTLERE VEFAMIZ TÜKENMEYECEKTİR

Küçüksaat: Sayın Özyürek, sadece havacılığın yaygınlaşması alanında değil, sizleri şehit ailelerinin yanında gördüğümüz gibi, selde zarar görenlerin, sokakta kalmış sokak hayvanlarının ve hatta şimdi de Elazığ'da yaşanan deprem mağdurlarının yanında görüyoruz?"

Özyürek: Evet, bakın, bütün parçalarından oluşur. Millet benim için ulvi bir kavramdır. Hepimiz bu milletin bir parçası olduğumuz gibi, millet de hepimizden oluşur. Bu gün Adana Şubesi'bin başkanlığını yaptığım THK, bu milletin ortak değerlerinden biridir ve bu milletin eseridir. Dolayısıyla, varlığını bu millete borçlu olan kurumumuz, bu milletin sevinç ve kederlerinden ayrı olamaz. Milletimizin sevinci bizim sevincimiz, acısı da bizim acımızdır.

Kendini bu ülkeye feda etmiş evlatlar yetiştiren bir şehit annesi, bir şehit babası şunu bilmelidir ki, kurumumuzun her üyesi onların çocuklarıdır. Onlara olan vefamız tükenmeyecektir. Bu duygu ile kurum olarak kendilerini ziyaret edip, ellerini öpüyor ve dualarını alıyoruz.

1c681dd3-e4f9-4f44-83a3-e09a5d54f1ae.jpg

HALKIN ACISI, ACIMIZDIR

Halkımız selden depremden mağdur olduysa, ağzımızda bir damla su ile acılarını dindirmeye koşmak insani ve vicdani bir sorumluluğumuzdur.

"Yaratılanı severim, Yaradan'dan ötürü" diyen ahlaki anlayışın mensubu olarak, sokakta üşümüş ve aç kalmış olan sevimli dostlarımızı ölüme terk edemezdik. Onlara mama ve yorgan vermekten daha insani ne olabilir?

Biz bu toplumun insanıyız ve bu topumun, hiç bir sorununa ilgisiz kalma lüksümüz yoktur...

Ayrıca şunu çok önemsiyorum, Türkiye Genelinde, Cumhurbaşkanımız ve Genel Kurmay Başkanımız ile illerde Valiler ve Garnizon Komutanları kurumumuzun doğal üyeleridir. Zaten son zamanlarda Cumhurbaşkanımızın havacılık konusuna verdiği önem ve onların himayesinde gerçekleşen uluslararası festivaller, önümüzü açmaktadır. Böyle bir kimliğe sahip olan kurumun, halkın acılarına ilgisiz kalması düşünülemez.

 

Küçüksaat: Çok duyarlı bir davranış, tebrik ederim. Sayın Özyürek, son olarak neler söyleyebiliriz.

"THK Kamu yararına çalışan dernek statüsündedir. Kurum ne kadar güçlenirse varlığını borçlu olduğu halkımızı da o denli yarar sağlar. Atatürk, 1925 yılında kurduğu bu kurumu halka emanet etmiştir. Halkımızın teveccühü ile bu güne kadar büyüyerek gelen kurum adına, halkımıza teşekkür ederim.

Halkımızın güven ve teveccühüne layık olmaya devam edeceğiz..."

"Sayın Talat Özyürek, ziyaretinizden dolayı Kucuksaat.com ailesi olarak biz de teşekkür ederiz"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.