1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Turgut Özal Bulvarı'nda isyan var!
Turgut Özal Bulvarı'nda isyan var!

Turgut Özal Bulvarı'nda isyan var!

Ucube beton yığını üstgeçitler ne olacak?

A+A-

Adana'nın Çukurova ilçesinde bulunan Turgut Özal Bulvar'ında halk, esnaflar ve sürücüler isyanda, trafik tek şeritten sağlanıyor.

u1.png

Turgut Özal Bulvarı'nda yapımına 31 Mart seçimlerinden önce başlanan iki adet üst geçit ve mikro tünel çalışmaları, bulvarı adeta şantiye alanına çevirdi. Seçimlerden önce betonları dökülen üst geçitler bulvarın iki tarafında da beton yığını olarak akıbetinin neticelendirilmesi için bekliyor. Asansörlü olarak projelendirilen üst geçitler daralan kaldırımlarda yayalara ve esnafları canından bezdirmiş durumda.

u2.png

Yine seçimlerden önce, Eski Başkan Hüseyin Sözlü tarafından gururla anlatılan Mikro Tünel Projesi de tamamlanamadığından, Özal Bulvarı'nda karnıyarık bir görüntü oluşmuş durumda. Bulvarın ortasında yapılan kazı çalışmasından dolayı bölgede trafik akışı yer yer tek şeritten sağlanıyor. 

Bölgede oturan halk tozdan, kirden, karmaşadan, bulvar üzerinde yüksek kiralar ödemesine rağmen ekonomik krizde iş yapmakta zorlanan esnaf, dükkanının önünü kapatan beton yığınları yüzünden kara kara düşünüyor. Trafik yoğunluğunun pik yaptığı sabah ve akşam saatlerinde bulvarı kullanan sürücüler de trafik sorununa tuz biber eken projelere tepki gösteriyor.

u3.png

Adana'nın güzide bulvarlarından biri olan Turgut Özal Bulvarı'nda yaşayan, ticaret yapan, yaya ya da araçla bulvarı kullanan vatandaşlar durumdan şikayetçi. Bu kadar olumsuzluğun üstüne bir de kent estetiği kavramı düşünüldüğünde, tablo daha da karamsal bir hal alıyor.

u5.png

Geçtiğimiz günlerde ise konu ile ilgili TMMOB Adana İKK Sekreteri Erol Salman, plansız köprü ve üstgeçit projelerinin kamu zararı oluşturacağı uyarısında bulundu.

u6.png

Salman açıklamasında, "Üstgeçitlerin trafiğin yoğun olduğu ana arterlerde yaya güvenliğini sağlayan, trafik akışının nispeten hızlı olduğu sürekli akışın sağlanması gereken yerlerde yapılması uygundur. Bu tür ana arterlerde, üstgeçit yapıldığında yol fiziki olarak yaya geçişine kapatılıp, yayalar üstgeçide yönlendirilir. Turgut Özal Bulvarında, Ramazanoğlu Camii ve Gökkuşağı Kavşağı’nda yapımına başlanan üstgeçitlerin, şehir siluetine olumsuz etkisi, üstgeçide uygun olamayan yerde yapılıyor olmaları, halkın gereksinimlerinin göz önünde bulundurulmaması, maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle yapılmasının yeni sorunlar yaratacağı düşüncesindeyiz. Yüksek maliyetli bu üstgeçitlerin yapımından gecikmeden vazgeçmek kamu zararı oluşmasını engelleyecektir.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum