1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Turkcell kaçak yapıya baz istasyonu kurmak isteyince mahalleli ayaklandı
Turkcell kaçak yapıya baz istasyonu kurmak isteyince mahalleli ayaklandı

Turkcell kaçak yapıya baz istasyonu kurmak isteyince mahalleli ayaklandı

Adana’da operatör şirketi Turkcell kaçak binaya baz istasyonu kurmak istedi. Mahalleli ayaklandı, polis geldi, görevliler istasyonu kuramadan mahalleden ayrıldı.

A+A-

Olay geçtiğimiz günlerde Sarıçam İlçesi’nin Beyceli Mahallesi’nde meydana geldi.

Adananediyor.com'un haberine göre, mahallenin imar durumu 2 kat yüksekliğe izin verirken, bir vatandaş imar affından yararlanmak için elini çabuk tutup evinin üzerine iki kat daha inşa ederek yapı kullanım izni almak istediği iddia edildi.

Ancak bu durum mahalleliler arasında tepkiyle karşılandı.

Haber buraya kadar Türkiye gerçeği olan bir imar ihlali gibi görünse de esas haber niteliği Turkcell’in sürece dahil olmasıyla perçinleniyor.

Vatandaşın imar affı başvuru süresi içinde inşa edip yükselttiği kaçak yapıya Turkcell de baz istasyonu kurmak için anlaştı. Zira mahallede baz istasyonu kurulmaya en elverişli bina her ne kadar kaçak olsa da çarpık yapılaşmanın özeti niteliğindeki binaydı.

Ancak Turkcell için binanın yasal durumu gözardı edilebilir görülmüş ki binanın sahibi ile baz istasyonu sözleşmesi imzalayıp, kurulum için ekip gönderdi.

Zaten mahalle halkının tepkisini çekmiş olan yapı bu gelişme ile bir kez daha gerginliğe yol açtı.

Baz istasyonu kurulacağını öğrenen mahalle halkı olay yerine akın etti. Gerginlik üzerine haber verilen emniyet güçleri bölgeye ekip gönderdi.

Tepkiler üzerine Turkcell’in ekibi baz istasyonunu kuramadan mahalleyi terk etmek zorunda kaldı. Polis ekiplerinin uğraşları sonucunda mahalleli yatıştırıldı ve hayat normale döndü.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.