1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Uyuşturucuya savaş açan proje Seyhan'da iptal edildi!
Uyuşturucuya savaş açan proje Seyhan'da iptal edildi!

Uyuşturucuya savaş açan proje Seyhan'da iptal edildi!

Seyhan'da 'Ergen Madde Bağımlılığı Rehabilitasyon Merkezi' projesi iptal edildi.

A+A-

Seyhan Belediyesi'nin 2017, 2018 ve 2019 yatırım planları arasında olan, 2 kez ihalesi yapılan Ergen Madde Bağımlılığı Rehabilitasyon Merkezi projesi iptal edildi.

p1.jpg

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAKTI

Seyhan Belediye Meclisi'nde önceki dönem başkanı Zeydan Karalar ve meclis üyeleri tarafından oy birliği ile onaylanan, hayata geçirilmek üzere çalışmalarına başlanılan projede, 4 buçuk yıllık süre içerisinde tüm fizibilite ve mimari planları tamamlanmış, ihalesi yapılmıştı. İşlevsellik ve mimari bakımdan Türkiye’nin en büyük madde bağımlılığı rehabilitasyon merkezi için, 35 bin metrekare Hazine arazisi tahsis edilmişti.
 

VALİ DEMİRTAŞ VE BAŞKAN KARALAR PROJEYİ DESTEKLEMİŞTİ

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Dönemin Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından desteklenen rehabilitasyon merkezi, bürokrasi engeline takılmadan destek gördü. Karalar'ın Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde en çok önem verdiği projede, 7 bin metrekare kapalı alanda 100 yataklı, 250 ayakta tedavi merkezde gözlem alanlarıyla birlikte toplamda 500 madde bağımlısına hizmet verecek kapasitedeydi.

 

DAHA KAÇ KİŞİ YİTİP GİTMELİ?

Adana'nın kanayan gerçek bir yarası olan gençlerde madde bağımlılığı problemini bitirme noktasına getirilecek rehabilitasyon merkezine, Adana'da faaliyet gösteren STK ve derneklerin de iptali gerçekleşen projeye destekleri önem arz ediyor. Yaşadığımız kentte, madde bağımlısı gençler tedavi olmalarına rağmen, sağlık kuruluşlarımızda madde bağımlılarına gereken ilgi, alaka gösterilmiyor, yeterli düzeyde tedavi uygulanmıyor. Gerekli tedavi şartları yerine getirilmeyen madde bağımlıları sosyal hayata geri döndüklerinde madde bağımlılığına devam ediyor. 


"OĞLUMUN ÖLÜSÜ BULUNURSA ŞEKER DAĞITACAĞIM, DÜĞÜN YAPACAĞIM"

Adana'da 11 yaşında uyuşturucuyla tanışan madde bağımlısı bir genç birçok kez tedavi olmasına rağmen madde bağımlılığından kurtulamadı ve sonunda kendini Seyhan Nehri sularına bırakıp hayatına son verdi. Olay yerinde arama çalışmalarını izleyen acılı annenin feryadı bu projenin önemini ortaya yeterince koymakta:
Oğlumun öldüğü doğruysa şeker dağıtacağım, davul çaldıracağım o yaşarken ölüydü, asıl şimdi yaşamaya başladı.

p2.jpg
PROJE ADANA'NIN GELECEĞİNİ KURTARACAK

Kucuksaat.com olarak Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Seyhan Belediye Meclisi'ni Adana'nın geleceği olan, madde bağımlılığına yakalanmış gençlerimizi kurtaracak bu proje üzerinde particilik siyaseti yapılmadan tekrar gündemlerine almalarını bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.