1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. verilen sözleri unuttular
verilen sözleri unuttular

verilen sözleri unuttular

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin "Kısa vadede personel alımına dair müjdemiz yok.

A+A-

 Devleti istihdam kapısı olarak görmemek lazım" açıklamasına sert tepki gösterdi.

"DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR"

Geçmiş dönem Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın "10 bin 551 personel alacağız" şeklindeki beyanını hatırlatan Barut, "Hayatı boyunca devletten maaş almadığını söyleyen Bakan Pakdemirli, devlette devamlılığın esas olduğunu bilmiyor mu? Verilen sözleri niye tutmuyorsunuz? Artık atama bekleyen binlerce meslektaşımızın duygularıyla alay etmeyi bırakın ve atamaları yapın" dedi.

BAKANDAN MÜJDE YOK

Bir haber ajansının konuğu olarak açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2020 yılı için kamuya atamalara yönelik soruyu yanıtladı.

İhtiyaç duyuldukça personel aldıklarını belirten Pakdemirli, "Orman Genel Müdürlüğü 5 bin personel alımı için ilana çıktı.

Kısa süre içinde sonuçlar da ilan edilecek. İlgili bakanlıklarla görüşüyoruz. Kısa vadede personel alınıma dair müjdemiz yok" diye konuştu.

"VERİLEN SÖZLERİ UNUTTULAR"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarına CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut oldukça sert bir yanıt verdi.

Barut, Bakan Pakdemirli'nin geçmişte de "Kendini devlet memuriyetine adamış arkadaşları hepsini istihdam edelim ama bütçe imkanlarına bakmak lazım. Ben hayatım boyunca devletten maaş almamış bir adamım.

Devleti de sadece tek bir istihdam kapısı olarak görmemek lazım. Müteşebbise de ihtiyacımız var. Türkiye'yi kalkındıracak olanlar müteşebbisler" açıklaması yaptığını hatırlattı.

Geçmiş dönem Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın kamuya 10 bin 551 personel alacağına yönelik açıklamasını da Bakan Pakdemirli'nin unuttuğunu aktaran Ayhan Barut, devlette devamlılığın esas olduğunu, AKP Hükümeti ve bakanlarının bu kuralı da sürekli çiğnediğini, yanlış politikalarda ısrarcı olduğunu belirtti.

"YANLIŞTAN DÖNMEK VE HATAYI KABUL ETMEK ERDEMDİR"

32 ayı aşkın süredir atama bekleyen binlerce ziraat, gıda, su ürünleri mühendisleri ile veteriner hekim, tekniker ve teknisyenin duygularıyla oynandığını, gelecek hayallerinin çalındığını dile getiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Ülkemizi derin bir ekonomik ve siyasi krize sokan politikaların sahipleri, yanlışta ısrar ederek çok stratejik bir sektör olan tarımı da bitirmişlerdir.

Ülkemize yaptıkları bu kötülüklerin sonuçları ne yazık ki geleceğimizin karartılmasına yol açacaktır. Tarıma dair tüm tasarruflar öncelikle ülkemiz çiftçisinin, köylüsünün, üreticisinin ve tüketicisinin çıkarları gözetilerek yapılmalıdır.

Bu anlamda tarımın en önemli paydaşları olan binlerce ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi, veteriner hekim, tekniker ve teknisyen, kamuda verilecek görevi beklemektedir.

Atama bekleyen gençlerimize 'Devletten maaş almadım', 'Müteşebbise de ihtiyaç var' demek, daha önce verilen atama sözlerini yok sayıp 'Atama müjdesi yok' demek kabul edilemez ve anlaşılamazdır.

Bakan Pakdemirli, devlette devamlılığın esas olduğunu bilmiyor mu? Verilen sözleri niye tutmuyor? Artık atama bekleyen binlerce meslektaşımızın duygularıyla alay etmeyi bırakın ve derhal atamaları yapın.

Yanlıştan dönmek ve hatayı kabul etmek bir erdemdir.

Ülke tarımımız ve geleceğimiz için sizi erdemli olmaya, yanlışta ısrar etmemeye, doğru çözüm modelleriyle batırılan ülke tarımını ayağa kaldırmaya çağırıyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.