Vicdan

Vicdan

Av. Bülent Maraklı yazdı...

A+A-

 

 

İlimiz Yüreğir ilçesinde Eren Yıldırım ve ailesi ile Yüreğir ilçe Kaymakamı koruması arasında yaşanılan münakaşa adli makamlara intikal etmiş olup neticede Eren Yıldırım tutuklanmıştır.

Eren Yıldırım ülkesinin refahı ve insanların mutluluğu için çok genç yaşta sorumluluk üstlenmiş vatansever bir kardeşinizdir. Eren Yıldırım farklı düşünüyor, hayata farklı bakıyor veya sizin gibi düşünmüyor diye suçlu ve yanlış olan kişi değildir. Sizlerin de yakınları, çocuklarınız sizden farklı yaşıyor veya sizden farklı düşünüyordur. Bu en doğal hak ve evrensel değerdir.

Bir insanın iyi ya da kötü olduğuna dair hiçbirimiz kesin bir kanaat bildiremeyiz. Sadece iç dünyamızda değerlendirir ve o insanla kişisel ilişkimizi belirleriz. Sizler Eren Yıldırım’ı sevmek ve kabullenmek zorunda değilsiniz. Hiçbir insanın diğer bir insana karşı böyle bir ödevi ve sorumluluğu yoktur. Sizler ve bizler için ortak olan duygu vicdan ve adalet duygusudur.

Birbirimizi sevmesek de bir birimizin hakkını korumalı ve bir birimize ahlak ve vicdan sınırlarında yaklaşmalıyız. Bu ülkenin her vatandaşı değerlidir. İnsanları, siyasal düşüncesi, ırkı, dili ve inancı nedeni ile ayrıştıramayız. Ayrıştıran ve ötekileştiren bizden değildir!.

Hepimizin birbirimize ihtiyacı vardır. Koronavirüs salgınında bu ülkenin her yurttaşı ekmeğini ve emeğini paylaştı. Ulusumuz bir kez daha birlikte ve bir arada olmanın onuru ve gururunu yaşadı. Virüs bir kez daha gösterdi ki bizi sevgi ve vicdan ayakta tutabilir. Öfke ve kızgınlığı ve ayrıştırmayı doğa kabul etmedi. Her birimiz çok fazla evde kaldık ve kendimizle kaldık.

Gördük ki aslında insanoğlu en basit ve kısa ömürlü canlıymış. Bu kısa ömürde bize düşen tek görev vicdanlı ve adil insan olmaktır. Gördük ki insan olmanın erdemini yaşamak için başkalarının acılarını ve yoksulluklarını, yoksunluklarını hissetmeli ve elimizi uzatmalıyız. İnsanlık ancak böyle bir duyguda ve umutta yücelir, kurtulur. Eren Yıldırım kardeşimiz olay günü silahsız, sopasız, taşsız ve ailesi ile sokaktadır. Yardımların dağıtılması ile ilgili şüphelenmiş ve soru sormuştur. Soruları rahatsız edici ve yanlış olabilir, anlaşılmaz olabilir, ağır olabilir.

Şüphesi ve yargısı nedeni ile telaşlı veya agresif de olabilir. Bu davranış ve sorunların bir kısmı kabul edilir bir kısmı eleştirilebilir veya kınanabilir. Kesin ve açık olan bir şey var! Eren Yıldırım ve ailesinin şiddete konu bir davranışı yoktur! Eren Yıldırım ve ailesinin elinde kesici, delici ve yaralayıcı bir alet ve silah yoktur. Tam tersi kendisi ve ailesi silahlı bir gösteriye maruz kalmıştır. Eren Yıldırım medeni bir yurttaş olarak çareyi poliste aramış ve derhal polise ulaşmıştır. Dünyanın hiçbir yerinde şiddet taraftarı olan ve suç işlemek isteyen olay anında polisi aramaz. Eren Yıldırım kamu otoritesine ve düzenine duyduğu saygı nedeni ile yasal haklarını kullanmış ve polis yardımına başvurmuştur.

Tüm bu gerçeği sizler de bizler de bütün çıplaklığı ile biliyoruz. Eren Yıldırım dosyasını ve delilleri inceledik ve biliyoruz. Bu dosyada ki benzer deliller ve iddialar nedeni ile bugüne kadar hiçbir Türk vatandaşı tutuklu yargılanmamıştır. Anayasa ve Türk Ceza Kanunu bu iddia ve suçlar nedeni ile tutuklu yargılamayı yasaklamıştır. Eren Yıldırım kanunsuz ve hukuksuz bir şekilde tutukludur.

Bu gerçeği sizler de bizler de çok iyi biliyoruz. Bu tutuklama kararı ile herkese her zaman lazım olacak adalete ağır bir tokat indirilmiştir. Bu tutuklama kararı ile Türk adaletine kara bir leke sürülmüştür. Tutuklama kararı ile vicdansız bir soruşturma yapılmaktadır. Eğer siyasal nedenler adaletin işlemesini engelliyorsa o zaman bu ülke de artık adalet aramayacağız.

Adalet size de bize de her zaman lazım olacak. Tüm güzel günler ve anlar ancak adalet ile mümkün olur. Bizler şuna inanıyoruz ve biliyoruz ki Eren Yıldırım’ın tutuklu yargılanması sizlerin de vicdanını rahatsız ediyor. Suçsuz birinin bir saniye dahi özgürlüğünden yoksun bırakılması günahların en büyüğü zulmün en ağırıdır.

’’Bir masumu cezalandırmaktansa, bin suçlunun cezasız kalması tercih edilir’’ Becceria. Bu günaha ve zulme ortak olmaya devam etmeyeceğinizi düşünerek size bu çağrıyı yapıyoruz. Gelin daha güzel bir dünya ve ülke için birlikte mücadele edelim. Eren’den suçlu çıkmaz. Eren, yüreği insan sevgisi ile dolu gerçek bir yurtseverdir. Hep beraber vicdan sesimizi yükseltelim! Adalet de kurtulsun! Eren ‘de kurtulsun!

Asıl suç Eren’in tutuklu olarak yargılanmasıdır. Bu suça ortak olmayacağız. Gerçeği gömmemiz imkânsız! Gelin gerçeği yaşatalım ve gerçekçi olalım! Eren Yıldırım’ın tutuklu kaldığı her saniye de insanlık ve adalet çürür!

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.