1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yıl 2014! Taner Talaş HSYK başvurusu: Hakim ve savcılara sosyal medya yasaklansın
Yıl 2014! Taner Talaş HSYK başvurusu: Hakim ve savcılara sosyal medya yasaklansın

Yıl 2014! Taner Talaş HSYK başvurusu: Hakim ve savcılara sosyal medya yasaklansın

Anayasa Mahkemesi üyesinin attığı tweet tüm Türkiye’de gündem olurken kucuksaat.com kurucusu Taner Talaş'ın 2014 yılında hakim ve savcılara sosyal medyanın yasaklanması ile alakalı HSYK'ya dilekçe verdiği ortaya çıktı.

A+A-

Geçtiğimiz gece, sosyal paylaşım platformu Twitter'a AYM ve İçişleri Bakanlığı'nın ışık düellosu damga vurdu. Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım Twitter'da, "ışıklar yanıyor" açıklamasıyla AYM'nin fotoğrafını paylaştı. Bu paylaşımın üzerine İçişleri Bakanlığı hesabından da "Işıklarımız hiç sönmüyor" açıklamasıyla bakanlığın fotoğrafı paylaşıldı.

Yazılı, görsel, işitsel ve internet medyada tartışılan AYM üyelerinin sosyal medya kullanıp kullanmaması tartışmaları sürerken, kucuksaat.com kurucusu gazeteci Taner Talaş'ın 2014 yılında yazdığı "hakim ve savcıların sosyal medya kullanımının yasaklanması ile alakalı yazdığı dilekçe ortaya çıktı.

Bugünleri öngörmüşcesine yazdığı dilekçe ile ilgili kucuksaat.com editörüne konuşan kurucu Talaş, "Hatırladığım kadarıyla ben bu başvuruyu, Adana’da bir hakimin, o dönem Başbakan hakkında sosyal medyadan yayınlamış  olduğu methiyeler nedeniyle yapmıştım. Zaten tarih benim yüzümü kara çıkarmadı. O methiyeleri yapan hakimi mevcut iktidar, girdiği ilişkiler nedeniyle bir şehre sürmek zorunda kalmış daha sonra ise emekli olmak zorunda kalmıştı .Bugün Anayasa Mahkemesi üyesinin tweet  atması nedeniyle doğan sıkıntıyı fırsat bilip, adli erkanın sosyal medyadan çekilmesini sağlamakta fayda var. Ancak burada bakış açımız gayet objektif olmalı. Bugünkü koşullarda çok zor bir ihtimal dahi olsa, iktidarın memnun olmayacağı şekilde sosyal medya paylaşımı yapmak nasıl sıkıntı yaratıyorsa, iktidarın hoşuna giden, muhalefete hakaret eden, belli bir paradigmaya hizmet eden hakim ve savcı paylaşımları da yasaklanmalıdır. Hatta bugün için Yargı üyeleri içerisinde, iktidar merkezli paylaşımlar hayli yoğundur. Bu tabloyu makul görmemek icap eder." dedi.

İşte o dilekçe ve dilekçeye gelen cevap yazısı:

untitled-1-017.pnguntitled-2-014.png

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.