1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın suçlamalarına CHP Yüreğir İlçe Başkanı Sabri Sarı cevap verdi.
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın suçlamalarına CHP Yüreğir İlçe Başkanı Sabri Sarı cevap verdi.

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın suçlamalarına CHP Yüreğir İlçe Başkanı Sabri Sarı cevap verdi.

Görevden uzaklaştırılan Ali Demirçalı, süreçte il ve ilçe örgütleri tarafından yalnız bırakıldığını öne sürerek dikkat çeken ifadeler kullandı.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici’nin Adana’da düzenlediği basın toplantısı, parti içindeki gerilimin açık şekilde yansıdığı açıklamalara sahne oldu. Toplantıda Ali Demirçalı'nın ''Örgütler beni yalnız bıraktı'' çıkışının ardından ardından gözler CHP Yüreğir İlçe Başkanı Sabri Sarı’ya çevrildi. Salonda sorulan , “Ali Demirçalı’nın bu açıklamalarından sonra istifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusu salondaki tansiyonu daha da yükseltti.

Olağan İlçe Kongremizde yeniden Yüreğir İlçe Başkanı seçilen Sabri Sarı ve yeni yönetim kurulunu tebrik ediyor, görevi devreden yönetim kurulumuza emekleri için teşekkür ediyoruz.

Soruyu yanıtlayan Sabri Sarı, Yüreğir’de uzun yıllar sonra kazanılan seçim sürecine dikkat çekerek mücadele vurgusu yaptı. Sarı, “Üç yıldır ilçe başkanıyım. Ön seçimle geldim. Ali Başkan’ın ismi açıklandığında altı ay sokaklarda tozumuz var. AK Parti döneminde dayak yemiş insanlardan biriyim. Bu mücadeleyi böyle büyüttük” dedi.

gonderiiiiii-14-001.png

Demirçalı’nın açıklamalarına saygı duyduklarını belirten Sarı, sürecin parti disiplini içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Ali Başkan’ın serzenişlerine saygı duyuyoruz ama bir de temsil ettiğimiz parti var. Genel merkez bu meseleye el koydu, henüz bir rapor hazırlanmadı” diye konuştu.

İstifa iddialarına da net yanıt veren Sarı, görevden uzaklaştırılan belediye başkanı için mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, “Zeydan Başkan görevden alındığında nasıl mücadeleyi bırakmadıysak, Ali Başkan için de bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.