1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Yüreğir Belediyesi Kültürevleri lezzette yarıştı
Yüreğir Belediyesi Kültürevleri lezzette yarıştı

Yüreğir Belediyesi Kültürevleri lezzette yarıştı

Yüreğir Belediyesi Kültürevleri arasında Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi.

A+A-

Yüreğir Belediyesi Kültürevleri arasında Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi. Yarışmayı yaptığı ciğer şiş ile Murat Göğebakan Kültürevi'nden Neslihan Erinan kazandı.

Yüreğir Belediyesi Adana mutfağını tanıtmak ve genç yetenekleri keşfetmek amacıyla Yüreğir Belediyesi Gastronomi Mutfağı'nda "Yöresel Yemek Yarışması" düzenledi. Yarışmaya Kültürevleri Aşçılık Kursu'nda eğitim gören kursiyerler katıldı.

Yüreğir Belediyesi Kültürevleri lezzette yarıştı

Yarışmanın seçici jüri üyeliğini Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir'in eşi Raziye Kocaispir, Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED) Başkanı Derviş Göçmen, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, Avukat Muhal İkikardeş, Food Bloogger Nurşen Sönmez Aksoy ve AKAPAFED Kadın Kolları Başkanı Şerife Karakuş üstlendi.

Yüreğir Belediyesi Kültürevleri lezzette yarıştı

Tatlısından tuzlusuna her türlü yemeğin yapıldığı yöresel yemek yarışmasında Murat Göğebakan Kültürevi'nden Neslihan Erinan yaptığı ciğer şiş ile birinci, Mevlana Kültürevi'nden Münevver Fındık kuru patlıcan dolması yemeği ile ikinci, Murat Göğebakan Kültürevi'nden Esra Sarı ise Adana kebap ile üçüncü oldu.

Yüreğir Belediyesi Kültürevleri lezzette yarıştı

Yarışmacıları kutlayan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, "Amacımız Adana mutfağı ve kültürünü yaygınlaştırmak ve şehrimizde yeni yeteneklere fırsat sunmaktır. Kültürevleri kursiyerlerimiz güzel bir organizasyonda lezzette yarıştı. İnanılmaz güzel bir mutfak zenginliğimiz var. Buna her yıl benzer etkinliklerimizle dikkat çekmeyi arzu ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.