1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Yüreğir Belediyesi’nden girişimcilere tam destek
Yüreğir Belediyesi’nden girişimcilere tam destek

Yüreğir Belediyesi’nden girişimcilere tam destek

Yüreğir Belediyesi, açtığı Sosyal Girişimcilik Merkezi ile dezavantajlı durumdaki bireyleri iş hayatına hazırlıyor.

A+A-

Yüreğir Belediyesi, açtığı Sosyal Girişimcilik Merkezi ile dezavantajlı durumdaki bireyleri iş hayatına hazırlıyor. Eğitim, üretim, satış ve danışmanlık hizmetleri verilen merkezde, kadınlar ve gençler üreterek kazanıyor.

Yüreğir Belediyesi'nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde hayata geçirdiği Sosyal Girişimcilik Merkezi, dezavantajlı bireylerin girişimcilik faaliyetlerine ücretsiz destek sağlıyor.

Yüreğir Belediyesi’nden girişimcilere tam destek

Belediye Kültür Merkezinde kurulan mutfak, tekstil ve seramik üretim atölyelerinde özellikle gençlere ve kadınlara sosyal girişim ile sosyal girişimcilik davranışı konularında eğitimler veriliyor. İş piyasasında ihtiyaç duyacakları becerileri kazanmaları için verilen eğitimlerin ardından girişimciler ayrıca ücretsiz mentorluk desteği de alıyor.

Yüreğir Belediyesi’nden girişimcilere tam destek

Yüreğir'de her alanda başarılı ve güzel hizmetlere imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, projenin gençler ve kadınlar için çok güzel bir kazanım olduğunu söyledi.

Başkan Kocaispir, "Yüreğir'de sosyal girişim potansiyelini geliştirmeyi ve sosyal sorunlara kalıcı çözümler getirmeyi hedefliyoruz. İnanıyorum ki Yüreğirli kadınlarımız, gençlerimiz burada aldıkları eğitimlerle birlikte kendi iş fikirlerini geliştirerek hayata geçirme imkanı bulacaktır" dedi.

Yüreğir Belediyesi’nden girişimcilere tam destek

Bin metrekarelik bir alanda kurulan Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi'nin eğitim ve etkinlik alanı, atölye, paylaşımlı ofis alanı, sosyalleşme alanı ve idari ofisler olmak üzere 5 bölümden oluştuğu ifade edildi. Ayrıca bir adet toplantı salonu bulunan merkezde birbirinden parlak iş fikirleri olan geleceğin sosyal girişimci adaylarının yetiştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.