1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yüreğir'in limonatası Seyhan'a nasıl geldi?
Yüreğir'in limonatası Seyhan'a nasıl geldi?

Yüreğir'in limonatası Seyhan'a nasıl geldi?

Garip bir limonata haberi

A+A-

Belli bir müddet ilçe belediye başkanlığı yapan siyasilerin, belli bir zaman sonra hayallerini büyükşehir belediye başkanlığı süsler, olabilir insani bir durum.

Hayalinde büyükşehir belediye başkanlığı olan bir ilçe belediye başkanı, bu amaç doğrultusunda kendi sorumluluk alanı dışında, diğer ilçelerde de var olabilmek için reklam çalışmaları, ayni ya da nakdi yardımlar yaparak ismini duyurmaya gayret eder. Duruma bu açıdan bakıldığında göreceli olarak makul karşılanabilir.

Ancak bu durumun oluşabilmesi için belli bir zaman geçmesi gerekir. İlçe başkanının önce kendi seçildiği ilçesinde tanınması, daha sonra da başka ilçelerde halkla ilişkiler, reklam gayretine girmesi, yazılı olmayan siyaset kurallarında yerini almış, siyasi gelenek haline gelmiştir.

untitled-1.jpg

GELELİM ASIL KONUMUZA.

Yüreğir Belediyesi’nin, dün (30 Ağustos 2019) cuma namazından sonra yapmış olduğu bir hizmet yukarıda anlattığımız nedenlerle de açıklanabilecek gibi durmuyor. Çünkü Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, daha kendi ilçesinde yeni yeni tanınmaya başlamış bir isim. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti kadrolarının tanıdığı, özellikle apolitik seçmenin adını pek de duymadığı bir isimdi. Tekrar sayılan oylar sonucunda seçimi az bir farkla kazanan Kocaispir, ciddi sorunları olan ciddi de avantajları olan, göç almış bir Yüreğir’de başkanlık koltuğunu almışken, en azından bir dönem Yüreğir’e yoğunlaşması elzem görünmektedir.

untitled-2.jpg

Tüm bu gerçekler meydanda iken dün cuma vakti namaz sonrası, Seyhan ilçesinin en lüks semti olan Gürselpaşa Mahallesi’nde ilginç bir organizasyon gerçekleşiyor. Seyhan’ın lüks semti, yeni yerleşim birimi ultra lüks binaların yükseldiği bölgede,  o çevreye uygun konfor ve lükste olan Hasan Akgül Cami çıkışında, Yüreğir Belediyesi limonata dağıtıyor.

untitled-3.jpg

Genelde alt gelir grubu mahallelerde tercih edilen bu tür uygulama, Yüreğir Belediyesi uygulaması ile üst gelir grubunun yaşadığı bir bölgede yapılıyor. Hem de kendi hizmet sınırlarının dışında yani Seyhan Belediyesi sınırları içerisinde…

untitled-4-001.jpg

Yüreğir belediyesi resmi internet sitesinde yapılan duyuruda bu etkinlik paylaşılıyor. Herkesin de tahmin edeceği üzere, limonata ikramı yapılan caminin Seyhan Belediyesi ilçe sınırlarında olduğu tabi ki söylenmiyor…

Başkan Kocaispir, kendisine hem manevi olarak hem de siyasal olarak daha ciddi katkıda bulunacak Başkanı olduğu Yüreğir ilçesinin varoşlarında onlarca cami varken neden Seyhan’ın gelir seviyesi yüksek semtinde bir cami önünü tercih ettiği akıllarda soru işareti oluşturuyor. Başkan Kocaispir’in Yüreğir Belediyesi’nin imkânlarını ikram olarak dağıtması, fakir mahallelerinde daha fazla karşılık bulacaktır.

Öte yandan geçen hafta vefat eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Sayın Jülide Sarıeroğlu’nun babasının taziye evinin de caminin hemen arkasında görünen binalarda olması siyasi bir gerçeklik olarak göze çarpıyor.

6df7b8ce-4e3a-4848-b4e3-5e44949c4e9c.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum