1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana Barosu'ndan Hakim Harun Türker hakkında sert açıklama!
Adana Barosu'ndan Hakim Harun Türker hakkında sert açıklama!

Adana Barosu'ndan Hakim Harun Türker hakkında sert açıklama!

Adana Barosu: Hakim tedbiren görevden alınmalı ve adliyemizde çalışma barışı sağlanmalıdır

A+A-

Adana Barosu, Hakim Harun Türker'in Avukat Büşra Özbiçer'e hakaret ve tehdit içeren saldırısı ile ilgili kınama bildirisi yayınladı.

Adana Barosu'ndan yapılan o açıklama;

Meslektaşımız Av. Büşra ÖZBİÇER 13.01.2020 tarihinde Adana Adliyesi 1 No’lu Reşatbey Ek Hizmet Binası’nda bulunan 8. Aile Mahkemesinde katıldığı bir duruşma sonrası Mahkeme Hâkimi Harun TÜRKER tarafından sözlü saldırıya maruz kalmış, hakarette bulunulmuş ve tehdit edilmiştir. 

Hâkim Harun TÜRKER’in daha evvel de birçok kez ve birçok meslektaşımıza yaptığı, alışkanlık haline getirdiği bu tür eylem ve davranışları aynı zamanda savunma makamı olan avukatlık mesleğine yönelik bir saldırıdır.

Hukuksuz davranış sadece meslektaşımız nezdinde savunmaya yönelmekle kalmadığı gibi meslektaşımızın takip ettiği dosyada “kadın şiddetini ve cinayetlerini engellemeye” dönük verilmesi gereken karar sürecinin de uzamasına ve yurttaşımızın mağduriyetine neden olmuştur. 

Hâkim Harun TÜRKER’in söz konusu sözlü saldırısı aynı zamanda temsil ettiği hâkimlik mesleği ile bağdaşmamaktadır. Hakimlik makamı kişisel öfke ve heveslerin tatmin edilebileceği bir yer değildir. Hakimlerin de hukuka ve kanuna uyma görevi ve  sorumluluğu herkesten daha önceliklidir. Bu sorumluluk bilincini kaybedenlere bunu hatırlatmak ve gereğini yapmak Baromuzun birinci görevidir. 

Aynı hakim daha önce de 04.12.2018 tarihinde Adana Adliyesi 1 No’lu Reşatbey Ek Hizmet Binası’nda meslektaşlarımız Av. Fatma Ece TÜRKMENOĞLU ile Av. Volkan Hüseyin ERTEM’e de fiziki ve sözlü saldırılarda bulunmuştu. 
Keza aynı hâkimin başkaca meslektaşlarımızla da yaşadığı tatsız olaylar nedeniyle defalarca hakkında kınama ve yasal işlem yapılmıştır. 

Adana Adliyemize tayin edilmeden önce de görev yaptığı Mersin Adliyesinde de meslektaşlarımızla benzer hadiseler yaşayıp, meslektaşlarımızı duruşma salonuna kilitlediği, duruşma salonunda ve adliye koridorlarında hakaret, tehdit içeren davranışlar sergilediği herkesin malumudur.  

Hâkim Harun TÜRKER tarafından savunma makamı olan Avukatlık mesleğine yapılan saldırıları esefle ve şiddetle kınıyoruz.
Meslektaşımız Av. Büşra ÖZBİÇER’in Baromuza müracaatı ile birlikte Hakim Harun TÜRKER hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ile Adana Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığına şikayette bulunulmuş, aynı zamanda davranışın suç teşkil etmesi nedeniyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapılmıştır. Hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğimizin ve davranışın hak ettiği cezayı alması için mücadele edeceğimizin bilinmesini isteriz.
Kamuoyunun ve meslektaşlarımızın bilgilerine saygıyla sunarız.

Adana Barosu Başkanlığı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.