1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana'da bir devrin sonu: Çukurova TV
Adana'da bir devrin sonu: Çukurova TV

Adana'da bir devrin sonu: Çukurova TV

1993'de yayın hayatına başladı, hep adı değişti ama hiç kapatılmamıştı

A+A-

Adana'da uzun yıllar yayın yapan televizyon kanalı satıldı. Kanal bundan sonraki hayatına İzmir'de devam edecek.

Adana'da yıllar içinde değişen isimleriyle yayın hayatını sürdüren yerel televizyon kanalı Çukurova Türk TV satıldı. Yeni ismi ÇTT olan kanalın Adana'daki ofisine 'Kiralık' afişi asılırken bundan sonra yayın hayatına İzmir'de devam edeceği öğrenildi.

1993 yılında Gürkan Göçer ve ağabeyi yönetiminde Adana Radyo Televizyonu olarak ( ART) yayın hayatına başlayan Adana'nın yerel televizyon kanalı, 1996 yılında el değiştirdi ve Mustafa Küpeli yönetiminde Küpeli TV (KTV) ismiyle yayın hayatına devam etti.

aytac-durak-cukurova-turk-tv.jpg

2003 yılında KTV, el değiştirerek bu kez dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'ın yönetiminde Çukurova TV ismini aldı. Çukurova TV, o yıllarda uydu yayınlarının bu kadar artış göstermemesi nedeniyle karasal yayın yapıyor ve Aytaç Durak'ın yerel medyadaki en büyük kozu olarak faaliyet gösteriyordu.

sc.jpg

2015 yılında Çukurova TV'nin yeni sahibi Selçuk Esmen oldu. Aynı zamanda Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in yeğeni olan Esmen de kanalın adını değiştirdi. Esmen'in kanalı devralmasıyla birlikte karasal yayın yapan kanal, Türksat uydusunda alınan frekans ve Kablo TV ile artık hem ulusal hem de uluslararası izlenebilen Adana'nın yerel kanalı olarak yeniden pozisyon almıştı. 

cetin-canli-yayinda-telefon-numarasini-verdi-f2b30.jpg

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve partisi CHP'ye yakın yayın politikasıyla dikkat çeken Çukurova Türk TV, tarihler Temmuz 2017'yi gösterdiğinde kendi medyasını oluşturma çalışmalarında olan CHP'nin radarına girmişti. Halk TV'nin yeni yayın politikasını beğenmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği talimatla önce KRT logosuyla yayın yapan Kültür Radyo Televizyonu ile görüşmeler başlamıştı. Bu gelişmelerin yaşandığı tarihlerde Çukurova TV, Özel Adana Hastanesi'nin bulunduğu binada 11. kata taşındı.

Sonrasında Halk TV'de bir çok program sunucusu ve gazetecinin toplu olarak işten çıkartılmasına tepki gösteren, kanalda yaptığı 'Halk Arenası' programıyla reytinglerde kendine sağlam bir yer edinen Uğur Dündar Halk TV'den istifa etmişti.

dundardan-soner-ceti-1e4ebda1d2d414aa04da-dfd0c4b90c653e4244c1.jpeg

2019 Temmuz ayına gelindiğinde "Önceliğim Sözcü TV" diyen Uğur Dündar'a yakınlığı ile bilinen, 31 Mart yerel seçimlerinde Adana'nın Çukurova ilçesinde CHP'den aday adayı da olan Kadir Çankaya, Çukurova Türk TV'yi satın aldı. Çankaya yönetimindeki kanalın önce logosu değişerek "ÇTT" oldu, sonrasında ise kanal İzmir'e taşındı.

Çukurova Türk TV ve Çankaya Televizyon Teknolojileri açılımlarında kendisine karşılık bulan, ulusal haber yayın politikasıyla satın alınan ÇTT'nin geçtiğimiz günlerde İzmir'e taşınmasıyla birlikte, Adana'nın Çukurova ilçesinde Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Aytaç Durak'a ait binadaki Çukurova TV'nin boşalan ofisine de devasa 'Kiralık' afişi asıldı.

b2-006.jpg

1993 yılında Adana'da yayın hayatına başlayan, 2019 yılında Adana'dan İzmir'e transfer edilen kentin yakın geçmişine tanıklık eden, isimleri ve sahipleri değişse de Adana'da yayın yapıp Adana'yı, Adanalıyı anlatan televizyon kanalının taşınmasıyla Adana yerel medyasında bir devir daha son bulmuş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum