1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Adanalı Furkan ‘Biyonik el’ projesiyle TEKNOFEST’te çığır açtı!
Adanalı Furkan ‘Biyonik el’ projesiyle TEKNOFEST’te çığır açtı!

Adanalı Furkan ‘Biyonik el’ projesiyle TEKNOFEST’te çığır açtı!

TEKNOFEST’te ‘biyonik el’ projesi sonrasında Furkan, Savunma Sanayi Kulübü ile birlikte yeni bir proje için de kolları sıvadı.

A+A-

Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi Furkan Kısaoğlu, geliştirdiği biyonik el projesiyle TEKNOFEST’te görücüye çıktı.

Kucuksaat.com - Sedat Memili // Furkan Kısaoğlu’nun Biyonik el projesi TEKNOFEST’te yarışan 22 ekip arasında tek destek verilen proje oldu. Adanalı Furkan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Biyonik el projesini toplumda daha fazla yer edinmesini hepimizin istediği engelli vatandaşlarımız için düşünüp yola çıktım. Adana’da Kızılay Caddesi’nde gezmediğim elektronik dükkânı kalmadı. Babam bir kamu kurumunda, annem ise sınıf öğretmeni olarak beni ve kardeşimi okutuyor. Kısıtlı imkânlarla çıktığım bu proje yolunda yazılım tamamen şahsıma ait. Biyonik el projesi yazılımıyla uygulamaya geçirildiğinde takıldığı kolda, vücutta üretilen elektrotlarla hareket ettirilebilecek. Destekleriyle her zaman yanımda olan başta ailem, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a çok teşekkür ediyorum. TEKNOFEST’te Türkiye’nin dört bir yanından projem ilgi gördü. Daha büyük destekler verildiği takdirde aynı projenin ‘Biyonik ayak’ versiyonunu da yaparak insanlığa faydalı olmak istiyorum.” İfadelerini kullandı.

furkan-kisaoglu.jpg

TEKNOFEST’te ‘biyonik el’ projesi sonrasında Furkan, Savunma Sanayi Kulübü ile birlikte yeni bir proje için de kolları sıvadı.

Anne ve baba Dilek - Nedim Ali Kısaoğlu ise oğullarına bugüne kadar her zaman destek verdiklerini, bundan sonra da ellerinden geldiği kadarıyla destek olmaya devam edeceklerini ve Furkan’a destek verildiği takdirde daha büyük projeler geliştirebileceğine inandıklarını dile getirdiler.

70823780-2313242162131680-2465321909487665152-n.jpg

70706300-2313242208798342-1232641208631689216-n.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum