1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Adana'yı kurtarın! Elinizi tutan mı var?"
"Adana'yı kurtarın! Elinizi tutan mı var?"

"Adana'yı kurtarın! Elinizi tutan mı var?"

Mehmet Ay'a bir yanıt da Ayhan Barut'dan geldi

A+A-

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay'ın CHP Adana milletvekilleri'nin Adana'da yaşanan işçi çıkışlarında göreceli davranmaları konusundaki eleştirileri üzerine CHP Adana milletvekillerinden Burhanettin Bulut'tan sonra Ayhan Barut'tan da yanıt geldi.

CHP'li Barut'un Mehmet Ay'a cevaben yaptığı o açıklama:

AKP'nin çiçeği burnunda Adana İl Başkanı, "Emek en yüce değerdir" anlayışıyla çalışan partimiz CHP'yi, bu amaç uğruna mücadele eden milletvekillerimizi ve bizi, işten atılan İncirlik işçileri ve üretimin durduğu Temsa işçilerine destek verdiğimiz için güya eleştirmiş.

Tekel'den Aksantaş'a, Sümerbank'tan Güney Sanayii'ne dek onlarca fabrika özelleştirilip satılırken, buralarda işinden ekmeğinden edilen on binlerce insanımıza nasıl sahip çıktıysak, İncirlik ve Temsa işçilerine de, belediye emekçilerimize de sahip çıkıyoruz.

Siz bolluğun, bereketin, zenginliğin sembolü Adana'yı neden işsizlikle anılan, yoksul ve çaresiz bıraktığınızın hesabını verin. İstihdam kapılarını kapatıp güzelim kentimizi yaşanmaz bir hale sokanların emekçilere sahip çıkışımızdan rahatsız olmasını anlıyoruz.

Çünkü karın ağrınız var. Gerçekleri görüyorsunuz, işçisinden memuruna, emeklisinden çiftçisine ocaklarına ateş düşürdüğünüz insanlarımız, aydınlık bir geleceğin umudu olarak partimiz ve onun herkesi kucaklayan politikalarına sahip çıkıyor.

İstihdam kapılarını kapatıp, fabrikalarımızı satıp insanları işsizliğe ve yoksulluğa mahkum edenler, belediyelere binlerce insan doldurulurken, belediye bütçesi uzun vadeli kredilerle çökertilirken, işçi maaşları aylarca ödenmezken neredeydiniz? Şimdi mi emekçi dostu oldunuz?

Yesinler sizin şrinliğinizi. Öyle yağma yok. İktidarda olanlar şikayet etmez, icraat yapar. Gelin sözünüzü tutun ve metro kamburundan Adana'yı kurtarın. İşçi ve emekçi dostuysanız, üretim tesisleri ve kamu yatırımlarını kentimize kazandırın. Elinizi tutan mı var?

Çileden çıkmakta haklısınız. Çünkü rantınız kesilecek, saltanatınız bitecek ve gideceksiniz. Siz gittiğinizde güzel Adanamız özlem duyulan görkemli geçmişine yeniden kavuşacak, ülkemiz AKP karanlığından kurtulduğunda halkımız bayram edecek!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.