1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Adana'yı sevince boğan yatırımın tüm ayrıntıları
Adana'yı sevince boğan yatırımın tüm ayrıntıları

Adana'yı sevince boğan yatırımın tüm ayrıntıları

Erdemoğlu Holding bünyesindeki SASA tarafından Yumurtalık'ta yapacağı yatırım Adana'da heyecan yarattı

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Adana'nın köklü firmaları arasında yer alan SASA'nın 11 Milyar 300 Milyon TL değerinde yapacağı yatırımı duyurdu.

İlgili haberi okumak için: Adana’ya 11 Milyar Lira yatırım yapacak firmayı Sarıeroğlu açıkladı

Sarıeroğlu'nun müjde gibi algılanan açıklaması sonrasında detaylar merak edildi.

Erdemoğlu Holding’in 2015’te bünyesine kattığı Türkiye’nin önde gelen polyester üreticilerinden biri olan Sasa’nın Adana Yumurtalık’ta gerçekleştireceği petrokimya yatırımına 2019 yılında 7 yabancı şirketten ortaklık teklifi geldiğini açıklamıştı.

5d26c967bf21441e1045dd96.jpg

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, konuya ilişkin açıklamasında, “Yumurtalık’ta 2031 yılına kadar toplam 11.8 milyar dolar yatırımla kurulması planlanan petrokimya tesislerinde 13 milyon ton hammadde ve kimyasal üretim kapasitesine ulaşacağız. Türkiye’nin cari açığının azaltılmasına önemli katkı sağlayacak bu tesisin SASA çatısı altında 5 ayrı şirket bünyesinde faaliyet yürütmesini planlıyoruz. Sasa’nın alt kuruluşu olarak faaliyet yürütecek bu 5 şirkete ortak alabiliriz. Bu konuda şimdiden yabancı yatırımcılardan teklifler alıyoruz” dedi.

CARİ AÇIĞI AZALTACAK

Sasa’yı bir dünya şirketi haline getirme vizyonuyla hareket ettiklerini kaydeden İbrahim Erdemoğlu, şu bilgileri verdi: “Yumurtalık’taki proje kapsamında 8 binin üzerinde ek istihdam yaratılacak. Proje tamamlandığında cari açığın azaltılmasına 5.2 milyar dolar katkı sağlanacak. Sasa olarak 2018’de 350 bin ton polyester ürettik. Bu rakamı bu yıl 700 bin tona ve 2020’de 1.4 milyon tona çıkarmayı planlıyoruz. Kuruluşu 1960’lara dayanan Erdemoğlu Holding olarak Merinos markasıyla Türkiye’nin ve dünyanın en büyük makina halısı üreticisi konumundayız. 2015’te Sasa’yı bünyemize kattığımızda cirosu 400 milyon dolar civarındaydı. Bu yıl Sasa’nın mevcut kapasitesine ek olarak yaptığımız 240 milyon dolar bedelli, 350 bin tonluk ek elyaf yatırımı ile ciromuzu 786 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 410 milyon dolar yatırım gerçekleştirmeyi planladığımız 2020 yılında ciromuzu 1.5 milyar dolara çıkaracağız. 2 bin 750 ek istihdam sağlayacağımız 2021’de ise 1.9 milyar dolar ciroya ulaşacağımızı öngörüyoruz.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Yatırıma ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı bugün (25 Kasım 2020) Resmi Gazete'de yayımlandı.

ekran-alintisi-005.JPG

ekran-alintisi2-001.JPGekran-alintisi3.JPG

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.