1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. AOSB anaokulu protokolü imzalandı
AOSB anaokulu protokolü imzalandı

AOSB anaokulu protokolü imzalandı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi eğitime dair önemli bir hizmeti daha hayata geçiriyor.

A+A-

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi eğitime dair önemli bir hizmeti daha hayata geçiriyor. Bölgedeki kadın istihdamını desteklemesi hedeflenen Anaokulu Projesi'nin protokolü Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ile AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü tarafından imzalandı.

AOSB anaokulu protokolü imzalandı

Vali Köşger, bölge sınırları içinde yer alacak AOSB Anaokulu protokolü imza törenindeki konuşmasında, okul öncesi eğitimin, ilköğretime başlamadan önce çocuklara tecrübe kazandırdığını ve ilköğretim döneminde başarı oranının artmasına katkı sağladığını dile getirdi.

Kentin kalkınmasında eğitim yatırımlarının önemine dikkati çeken Vali Köşger, başta AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, yönetim kurulu üyeleri ve Bölge Müdürü olmak üzere böyle bir eserin kazandırılmasına katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü de günün ihtiyaçlarına uygun, modern mimarideki okulun 200 öğrenci kapasiteli olacağını belirterek, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Mülkiyeti Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'ne ait 128 Ada 39 Parsel üzerinde yer alan 3.000 m yüzölçümlü, 1.680 m kapalı alana sahip 8 sınıflı anaokulu, öğrencilerin keyifli aktiviteler gerçekleştirebilecekleri mini oyun alanlarına sahip olacak. Bununla birlikte sınıfların ötesinde drama ve görsel sanatlar gibi özel dersler için düzenlenmiş 3 atölye yer alacak.

AOSB anaokulu protokolü imzalandı

Eğitimde sosyal etkileşimi güçlendirmek adına anaokulu bahçesinin yanı sıra binanın içinde açık bir orta avlu ve kötü hava şartlarına karşı kapalı bir oyun alanı da bulunacak. Anaokulu binasının yanı sıra saha tanzimi ve çevre duvarı AOSB tarafından yaptırılarak kullanma hakkı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilecek.

Anaokulu için Valilik makamında düzenlenen imza törenine, Vali Köşger ve AOSB Başkanı Sütcü'nün yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ve AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar da katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.